FOTO: null

BIJELJINA - "Savska regata" u Bijeljini biće održana 5. avgusta na trasi dugoj 24 kilometara, najavljeno je nakon današnjeg sastanka organizacionog odbora manifestacije.

Organizatori očekuju da će od lokaliteta Subotište u Crnjelovu do Rače u regati učestvovati više od 200 plovila. 

Start plovila je u 10.00 časova, a dolazak na cilj u Rači očekuje se oko 18.00 časova, uz planiranu dvočasovnu pauzu za odmor učesnika u Ostojićevu. 

Jovan LJubojević iz Turističke organizacije u Bijeljini rekao je novinarima da je cilj ove manifestacije privlačenje što većeg broja turista u grad i promovisanje ljepota rijeke Save. 

Kao i prethodnih godina predviđena su stroga pravila ponašanja na vodi kako ne bi bila ugrožena bezbjednost učesnika. 

Načelnik gradskog Odjeljenja za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu Radomir Marjanović istakao je da čamcem mogu upravljati samo lica koja imaju položen ispit za upravljanje plovilom. 

"Učesnici se moraju kretati u sklopu kolone, a zabranjeno je konzumiranje alkohola tokom regate i bacanje otpada u vodu ili na obalu", rekao je Marjanović. 

On je dodao da su učesnici regate obavezni i da poštuju javni red i mir, izbjegavaju incidente i povredu državne granice. 

O bezbjednosti učesnika "Savske regate" u Bijeljini brinuće se ekipe Pogranične policije, Policijske uprave, ronilački klubovi "Panteri" i "Nautilus", Dom zdravlja, preduzeće "Komunalac" i Civilna zaštita.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )