FOTO: InfoBijeljina.com

Policijski službenici Granične policije BiH su u prošloj godini privremeno oduzeli 60 komada oružja, iz krivičnih djela i prekršaja, potvrđeno je portalu InfoBijeljina iz Granične policije BiH.

Od toga je, kako su dodali, privremeno oduzeto osam pušaka/poluautomatskih pušaka, osam pištolja/automatskih pištolja/revolvera, šest komada hladnog oružja i 38 komada ostalih vrsta oružja. 

„Nadležnim tužiteljstvima je podneseno pet izvještaja o počinjenim KD, za osam kaznenih djela. Također, za isto razdoblje 2019, evidentiran je i 21 prekršaj prema kojem je oduzeta određena količina oružja i municije“, rekla nam je Franka Vican, portparol Granične policije BiH.

Prema njenim riječima, privremeno je po krivičnim djelima i prekršajima oduzeto i 2.207 komada municije različitog kalibra: puščane municije, pištoljske municije, lovačkih patrona i ostale municije. 

Kako nam je potvrdila, oružje i municija tokom prošle godine otkriveni su na PGP Aerodrom Sarajevo, PGP Aerodrom Tuzla, PGP Zvornik, PGP Višegrad, PGP Trebinje, PGP Gradiška, PGP Dobrljin i PGP Izačić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )