FOTO: null

Jutro sveže, ponegde na istoku i sjeveru magla. Tokom dana sunčano i prijatno toplo za ovo doba godine.

Jutro prohladno i malo do umereno oblačno, a na istoku, sjeveru i zapadu oko rijeka i po kotlinama mjestimično magla. Tokom dana pretežno sunčano sa malo oblaka i ugodno toplo vrijeme, ali ipak sa malo nižom temperaturom nego prethodnih dana. 

Vjetar slab do umjeren, u planinama Krajine pojačan, južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 14°C do 19°C, na jugu do 21°C, u mjestima sa dužim zadržavanjem magle od 10°C.

Sokolac je jutros u 7.00 sati  bio najhladniji sa minus šest stepeni Celzijusovih. U Gacku je izmjereno minus pet, u Kalinoviku i Kupresu minus četiri.

Minus dva bilo je u Šipovu, Bugojnu, Drvaru i Livnu, minus jedan u Istočnom Drvaru, Nevesinju i Sanskom Mostu, a nula u Jajcu, Ribniku i Drvaru.

U Doboju, Prijedoru, Bileći, Novom Gradu, Višegradu, Rudom, Foči i Zenici izmjeren je jedan stepen, u Banjoj Luci, na Han Pijesku, u Srebrenici, Mrkonjić Gradu, Srpcu, Sarajevu, Stocu, LJubinju i Tuzli dva stepena, u Bosanskoj Gradišci i Goraždu tri, u Bijeljini, na Ivan-sedlu, u Bihaću četiri, u Zvorniku i Krupi na Uni pet, u Mostaru i Trebinju šest, na Bjelašnici sedam, na Čemernu i u Gradačcu devet, a u Neumu i na Mrakovici 11 stepeni Celzijusovih.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )