FOTO: null

Na računima Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske trenutno se nalazi 30 miliona KM, prikupljenih na osnovu donacija, ali i poreza uvedenih u ovu svrhu, rečeno je Srni u Ministarstvu finansija Republike Srpske.

Na računu za posebne namjene Ministarstva finansija i opštem deviznom računu, zaključno sa izvodom na dan 17. marta za poplavama ugrožena područja i stanovništvo, uplaćeno je ukupno 17.775.648,69 KM. 

Iz Sektora za informacione tehnologije Vlade Republike Srpske Srni je rečeno da je dodijeljeno ukupno 20.211 platnih kartica Fonda solidarnosti. 

Fond solidarnosti je osnovan Zakonom o Fondu solidarnosti za obnovu Republike Srpske od 15. juna 2014. Osnivač Fonda je Republika Srpska, a osnivačka prava i odgovornosti vrši Vlada Republike Srpske. Predviđeno je da Fond solidarnosti postoji do 31. decembra 2021. godine. 

Fond solidarnosti za obnovu Republike Srpske je pravno lice sa javnim ovlašćenjima čija je nadležnost uspostavljanje i vođenje Jedinstvenog registra šteta, kao i upravljanje i raspolaganje namjenskim sredstvima za obnovu Republike Srpske nakon poplava u maju 2014. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )