FOTO: null

Republička upravna inspekcija izuzela je dokumentaciju o određenim imenovanjima u Sudskoj policiji RS i u roku od sedam dana trebalo bi da utvrdi da li su imenovanja izvršena u skladu sa zakonom ili su prekršene procedure, potvrđeno nam je u Ministarstvu

Inspekcija je dokumentaciju izuzela nakon što su radnici Sudske policije RS poslali pismo na nekoliko adresa u RS, a kojim Želimira Barića, predsjednika Vrhovnog suda RS, i Željka Dragojevića, direktora Sudske policije RS, optužuju za nezakonita imenovanja na rukovodećim mjestima u Sudskoj policiji u Okružnom sudu Banjaluka.

U pismu se, između ostalog, navodi da su Borislav Vidović i Dragan Latinčić nezakonito i mimo konkursa i potrebnih procedura imenovani na mjesta zamjenika načelnika i vršioca dužnosti pomoćnika načelnika.

Radnici su pismo poslali na adrese Ministarstva pravde RS, Republičke upravne inspekcije RS, Ministarstva uprave i lokalne samouprave, Specijalnog tužilaštva RS i Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH.

U Specijalnom tužilaštvu RS u petak su nam rekli da su dobili prijavu radnika da postupaju po njoj, ali da je još sve u fazi provjere i prikupljanja dokumentacije, nakon čega će biti poznato hoće li biti istrage ili neće.

Odgovore o optužbama radnika u petak smo pokušali dobiti i od zvaničnika Sudske policije RS, odnosno Vrhovnog suda RS, pod čijim okriljem djeluje ova policija, ali su nam na pismeno postavljena pitanja rekli da ćemo odgovor dobiti u skladu sa Zakonom o slobodi pristupa informacijama.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )