FOTO: null

Policija u Doboju podnijela je Okružnom tužilaštvu u tom gradu izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv M.V. i V.V. iz Doboja, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti.

Za prijavljene postoji osnov sumnje da su u namjeri da za sebe pribave odobravanje pogodnosti, u julu 2014. godine, članovima Komisije Grada Doboja za procjenu materijalne štete od elementarne nepogode dali neistinite podatke o pretrpljenoj šteti na stanovima, iako su znali da im stambene jedinice nisu oštećene u poplavama.

Na osnovu datih neistinitih podataka navedene osobe su suprotno Uredbi o prioritetnoj pomoći za sanaciju šteta na stambenim objektima izazvanih poplavama u Republici Srpskoj, uvrštene u spisak korisnika platnih kartica (vaučera), koje su i podigli. 

Prijavljeni M.V. je prijavio materijalnu štetu u iznosu od 3.702,50 KM, dok je V.V. prijavio štetu u iznosu od 3.355 KM, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )