FOTO: null

Na jučerašnjoj sjednici gradske skupštine u Bijeljini skupštinska većina Miće Mićića bila je na prvom velikom ispitu nakon kandidature Zlatka Maksimovića za gradonačelnika Bijeljine. Mićićev izvještaj o radu prošao je sa 19 glasova ZA, što je čak tri više

Međutim, prijedlog za promjenu nekih članova Komisije za izbor i imenovanja nije prošao čime je odgođena i smjena Zlatka Masimovića sa mjesta direktora Doma zdravlja.

Burna sjednica gradskog parlamenta dokaz je da je u Semberiji na pomolu politički revanšizam i da skupštinska većina predvođena SDS-om, sprema smjenu dr Zlatka Maksimovića sa mjesta direktora Doma zdravlja.To više ne krije ni aktuelni gradonačelnik Mićo Mićić. 

On ističe da mu je narod dao mjesto poslanika, ali mu nije dao mjesto direktora Doma zdravlja. 

Zlatko Maksimović, Mićićev protivkandidat na predstojećim lokalnim izborima svjestan šta mu se sprema. Dojučerašnjim partijskim kolegama poručuje da to i neće ići baš tako lako. 

"Drago mi je da većina odbornika nije bila za smjenu članova Komisije za izbor i imenovanja , tj. dva čovjeka za koje sam ubijeđen da neće glasati za moju smjenu sa mjesta direktora Doma zdravlja, kaže Maksimović. 

Zbog činjenice da je javno stao na stranu Mićićevog protivkandidata, nakon 11 godina fotelju prvog čovjeka gradskog parlamenta moraće da napusti i radikal Dragan Đurđević. SDS mu se juče zahvalio na političkoj saradnji i saopštio da radikali više nisu dio skupštinske većine. 

Imam jednu ruku, ne mogu da glasam protiv svoje smjene, glasanje je tajno, moraju imati 16 odbornika za moju smjenu", kaže Đurđević.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )