FOTO: null

Na Paliću je danas održana polumaratonska trka na kojoj je učestvovalo više od 630 trkača iz zemalja regiona, Evrope i Kanade, a među njima je bilo i deset učesnika iz Republike Srpske.

Takmičar iz Mađarske apsolutni je pobjednik ove manifestacije pod nazivom "Tron polumaraton Palić 2016", koji je trku istrčao za sat i 12 minuta. 

U okviru ove sportske, rekreativne i turističke manifestacije na palićkom jezeru održana je i takozvana "Trka zadovoljstva", na stazi dugoj pet kilometara. 

Iz Bijeljine je na Paliću trčalo sedam takmičara iz tima rekreativaca "Bijeljina trči rekreativno" koji su istrčali polumaratonsku dužinu od 21,1 kilometar. Vremenski limit za palićki polumaraton je 2.45 časova. 

Organizator i domaćin ove sportske manifestacije je Atletsko rekreativni klub "Tron", koji je do sada organizovao devet trka. 

Organizatori su istakli da je cilj organizovanja ovog polumaratona obogaćivanje sportsko-rekreativnog i turističkog sadržaja na Paliću, promocija rekreativnog trčanja, podsticanje na bavljenje sportom, ukazivanje na važnost fizičke aktivnosti i omogućanjvanje sportskog nadmetanja svim istinskim zaljubljenicima u trčanje. 

Prvi put mjerenje vremena na palićkom polumaratonu i u "Trci zadovoljstva" od pet kilometara bilo je digitalno, uz pomoć "Rfid" čipova, u saradnji sa kompanijom iz Mađarske /Evochip/. 

Tim "Bijeljina trči rekreativno" okuplja sedamdesetak rekreativaca, od kojih je 28 polumaratonaca, koji su tokom prošle godine na trkama u zemlji, regionu i Evropi osvojili više od 180 učesničkih medalja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )