FOTO: Nezavisne

Jedna Kineskinja nedavno se javno pohvalila na društvenim mrežama poklonom koji je dobila od svog momka.

Naime, na poklon za rođendan dobila je prava na korišenje 210 hektara otvorenog okeana!

Taj dio okeana nalazi se uz obalu pokrajine Shandong, u blizini ostrva Čeniuašan. Inače, ranije ga je koristila kompanija za uzgoj ribe, a momak neimenovane Kineskinje kupio ga je putem online aukcije.

Kinez, kojeg mediji nazivaju Zhang, navodno je platio 682.662 kineskih juana (oko 99.000 dolara) za 210 hektara otvorenog okeana i poklonio ga svojoj djevojci kao način da se iskupi jer nije mogao da joj 20. maja kupi rođendanski poklon.

Zhang Ksinian, advokat sa sjedištem u Pekingu, izjavio je za kinesku publikaciju "The Paper" da je Zhangova ponuda legitimna, po kineskom zakonu.

"Imovinsko pravo navodi da teritorijalne vode pripadaju državi i ne mogu se prodati ili kupiti. Međutim, zemlja takođe štiti prava na korištenje koja su legalno nabavljena. Po kineskom zakonu o upotrebi morskog područja, organizacije i pojedinci mogu podnijeti zahtjev za pravo korištenja mora u upravnom odjelu za pomorske poslove", rekao je advokat.

Osim toga, ljudi koji dobiju pravo na takva područja mogu ih prenijeti, iznajmiti ili založiti u bilo kom trenutku tokom zakupa.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )