FOTO: InfoBijeljina

Pripadnici Granične policije BiH spriječili su krijumčarenje 14 osoba afroazijskog porijekla u dva odvojena slučaja.

U saopštenju Granične policije se navodi da su u mjestu Velino Selo na području Bijeljine, juče prilikom granične kontrole dva putnička motorna vozila registarskih oznaka BiH uočili deset stranih državljana.

Nakon toga, u mjestu Trnjaci, takođe, na području Bijeljine, kontrolom putničkog motornog vozila, otkrivena su četiri strana državljanina.

U razgovoru sa stranim državljanima pripadnici Jedinice Granične policije BiH Bijeljina su došli do saznanja da ne posjeduju identifikacione dokumente, dok su u Upitnicima za migrante izjavili da dolaze iz Avganistana. Vozilima su upravljali državljani BiH.

O navedenim događajima su obaviješteni dežurni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim su naredbama izvršeni pretres osoba, privremeno oduzeti dokazni materijali, a vozači ispitani u svojstvu osumnjičenih protiv kojih će biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje osoba Tužilaštvu BiH.

Strani državljani su predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na dalje postupanje, dodaje se u saopštenju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )