FOTO: RTRS

Na osnovu deset odsto do sada prebrojanih glasova na biralištima u Republici Srpskoj, kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsjedništva BiH Milorad Dodik dobio je 58 odsto podrške birača, izjavio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

"Vjerujemo da će taj trend biti zadržan u svim opštinama i u Banjaluci u kojoj tradicionalno brojanje glasova ide znatno sporije zbog većeg broja birača. Uvjereni smo da ćemo veoma brzo biti u prilici da proglasimo pobjedu naših kandidata na svim nivoima", rekao je Kovačević, dodavši da se prvo broje glasovi za Predsjedništvo BiH, parlament BiH, te za predsjednika Republike Srpske i Narodnu skupštinu Srpsku. 

Predsjednik Gradskog odbora Banjaluka SNSD-a Igor Radojičić objavio je na tviter profilu da je na području grada Banjaluka brojanje završeno u Aginom selu gdje je Dodik osvojio 181 glas, a njegov protivkandidat Mladen Ivanić 52, u Rekavicama je Dodik dobio 157 glasova, a Ivanić 58, u Bronzanom Majdanu - 213 Dodik, 163 Ivanić i u Kmećanima - Dodik 77, a Ivanić 31 glas. 

Kovačević je rekao da se dolazak funkcionera SNSD-a u Izborni štab u Banjaluci očekuje oko 21.00 čas.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )