FOTO: SRNA

Na mostu "Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića", koji preko Drine povezuje Republiku Srpsku i Srbiju, danas su u okviru Zvorničkog ljeta održani tradicionalni susreti predstavnika grada Zvornika i opštine Mali Zvornik.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović i predsjednik opštine Mali Zvornik Zoran Јevtić, u pratnji kulturno-umjetničkih društava grada, te turističkih radnika i sugrađana, sreli su se na sredini mosta, razmjenili prigodne poklone i slomili hljeb.

Stevanović je najavio da će za osam dana početi radovi na rekonstrukciji kompletnog mosta, za šta je Vlada Srbije izdvojila 600.000 evra.

Stevanović i Јevtić (Foto: SRNA)

On je zahvalio vladama Republike Srpske i Srbije, kao i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću za donaciju zahvaljujući kojoj će mosti biti rekonstruisan.

Predsjednik opštine Mali Zvornik Zoran Јevtić istakao je da je rekonstrukcija mosta od izuzetne važnosti za dva grada i da je dobro što Srbija ide putem ekonomskog osnaživanja i što može da finansijski pomaže ovaj i niz drugih projekata.

Nakon ovih susreta, na mostu je izveden kulturno-umjetnički program, te izložena jela i turistička ponuda ova dva grada.

Organizator susreta pod nazivom "Ljudi i mostovi" je gradska Turistička organizacija, a pokrovitelji grad Zvornik i opština Mali Zvornik.

Zvornik: Susret na mostu - Foto: SRNA

Željezni most preko Drine između Zvornika i Malog Zvornika izgrađen je sredstvima kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića i Ministarstva građevine Kraljevine Јugoslavije.

Most je završen krajem 1929. godine, a u saobraćaj ga je pustio kralj Aleksandar 12. januara 1930. godine. Tadašnja opština Zvornik odlučila je da se od toga dana most nazove po svom ktitoru kralju Aleksandru.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )