FOTO: null

U organizaciji Javnog fonda za dječiju zaštitu Republike Srpske danas će na ljetovanje u Bečiće putuje posljednja smjena djece u kojoj su dominantno lica sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.

U četrnaestoj smjeni projekta "Socijalizacija djece Republike Srpske" nalazi se 105 djece iz Bijeljine, Zvornika, Milića, sa Pala, iz Višegrada, Prijedora, Banjaluke, Srpca, Doboja i Stanara. 

Iz Fonda navode da je ove godine, zahvaljujući razumijevanju i podršci Vlade Republike Srpske, ljetovanje organizovano za više od 2.000 djece, uključujući stručno osoblje i pratioce. 

Boravak djece u crnogorskom ljetovalištu Bečići organizovan je u 14 smjena od 20. maja do 21. septembra. 

Kroz projekat socijalizacije djece u prethodnim godinama na jadranskoj obali ljetovalo je gotovo 20.000 djece iz osjetljivih kategorija iz svih opština i gradova Srpske. 

Cilj projekta je zadovoljavanje razvojnih potreba djece, razvijanje osjećaja empatije, pripadnosti vršnjačkoj grupi i afirmacija dječijih potencijala. 

Kategorije djece koje su kontinuirano učestvovale u projektu su djeca iz socijalno ugroženih porodica, iz višečlanih porodica i iz porodica boračke populacije, djeca sa smetnjama u razvoju, invaliditetima i hroničnim zdravstvenim smetnjama, kao i posebno nadarena djeca i talentovani sportisti.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )