FOTO: null

Na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina u januaru se dogodilo 17 krađa, što predstavlja smanjenje djela imovinskog kriminaliteta za 42 odsto, izjavio je danas načelnik CJB Žarko Ćosić.

On kaže da je za policiju januar bio najmirniji mjesec u proteklih nekoliko godina. 

Ćosić je na konferenciji za novinare u CJB Bijeljina rekao da je u ovom periodu evidentirano 71 krivično djelo, 53 iz oblasti opšteg kriminaliteta, pet slučajeva zloupotrebe droga, sedam djela privrednog kriminala i šest iz oblasti bezbjednosti saobraćaja. 

Koeficijent rasvijetljenosti djela u januaru je 84 odsto, nadležnim tužilaštvima prijavljena su 62 lica, od kojih je 12 povratnika u izvršenju krivičnih djela i jedan maloljetnik. 

U slučajevima privrednog kriminala podneseno je pet izvještaja protiv pet lica, načinjena materijalna šteta procijenjena je na gotovo milion maraka, a protivpravna imovinska korist više od stotinu hiljada maraka. 

Načelnik sektora policije u CJB Bijeljina Stjepan Terzić rekao je na konferenciji za novinare da je u januaru zabilježeno 28 prekršaja u oblasti narušavanja javnog reda i mira, među kojima je 13 tuča i fizičkih napada, pet slučajeva svađe, vriske i nepristojnog ponašanja i tri slučaja vrijeđanja drugog lica. 

U saobraćajnim nezgodama u regiji u januaru je poginulo jedno lice, tri su teško povrijeđena i osam lakše, a dogodilo se 60 udesa, što je smanjenje u odnosu januar prošle godine kada su evidentirane 74 saobraćajne nezgode. 

Prema policijskoj statistici, brzina je i dalje vodeći uzrok udesa. 

Iz CJB Bijeljina su do kraja februara najavljene kontrole saobraćaja automatskim radarom "Ramer 10" na svim magistralnim putevima, a za samo šest dana ove kontrole evidentirano je 1.500 vozača u prekršaju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )