FOTO: null

Na Jahorini pada snijeg i temperatura je – 2 stepena, ali prema prognozama meteorologa padavine neće biti obilne te kako očekujemo visina snijega na Jahorini neće biti veća od 5 do 6 centimetara – rekao je rukovodilac marketinga i prodaje Olimpijskog cen

Naglasio  je da još neće biti ostvareni uslovi za skijanje, ali da je Olimpijski centar Jahorina spreman za  zimsku sezonu.

- Mi smo već spremni za proizvodnju vještačkog snijega i čekamo pogodne temperature da bismo pokrenuli što prije skijalište – rekao je Sokolović dodavši da “te temperature moraju biti najmanje od – 5 do – 7 stepeni”.

Naveo je da je dosta staza uređeno i da su nabavili dva nova pokretna topa za pravljenje snijega.

- Uredili smo novo moderno obilježavanje ski- staza i putokaze na planini i trenutno privodimo kraju sistem koji će nam dozvoliti noćno skijanje u zimskoj sezoni, a što će biti dobar novi sadržaj Jahorine – kazao je Sokolović.

Naglasio je da će “povodom ulaska u zimsku sezonu od 12. do 14. decembra za sve posjetioce planine Jahorina biti obezbijeđeno besplatno skijanje gdje se očekuje nekoliko hiljada ljubitelja planine, snijega, skijanja i zabave”.

Trenutno je u prodaji ski-pass koji je povoljan i pristupačan i koji važi za radne dane od ponedjeljka do petka a košta 250 KM za odrasle, odnosno po 70 KM za djecu, kazao je Sokolović.

Kako je rečeno iz meteorološke stanice na Bjelašnici, na ovoj olimpijskoj planini od sinoć pada snijeg i trenutna visina snijega je oko 8 centimetara na vrhu Bjelašnice. Na planinama Igman i Vlašić ne pada snijeg.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )