FOTO: null

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros se saobraća nesmetano, bez zastoja i posebnih ograničenja, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

Zbog izgradnje propusta na ukrštanju magistralnog puta Bijeljina - Ugljevik i regionalnog Ugljevik - Glavičice u Ugljeviku saobraćaće se usporeno, uz povremene obustave.

U toku su radovi na rekonstrukciji i sanaciji vodovodne i kanalizacione mreže na dionici magistralnog puta Čelinac - Kotor Varoš, na području opštine Kotor Varoš, pa se od 7.00 do 18.00 časova saobraća jednom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Jednom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila, od 7.00 do 18.00 časova saobraća se i na dionici entitetska granica /Otoka/ - Novi Grad jedan.

Zbog radova na rekonstrukciji Savskog nasipa na lokalitetu Rača, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, svakodnevno od 7.00 do 18.00 časova.

U toku su radovi na sanaciji oštećenja kolovoza na dionici Brod na Drini - granica BiH/Crne Gora /Šćepan Polje/, zbog čega se saobraćaj obustavlja više puta u toku dana, ne duže od 30 minuta. Na ovoj dionici na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na magistralnom putu Vukosavlje - entitetska granica /Karuše/ na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja tako da će se povremene obustave saobraćaja vršiti svaki puni čas i trajaće po 15 minuta /radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova/.

Zbog izlaska vozila i građevinskih mašina koje su angažovane na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici Klašnice jedan - Prnjavor u zoni ukrštanja sa magistralnim putem Laktaši - Prnjavor i na dionici Klašnice jedan - Prnjavor /naseobina Lišnja/, od 7.00 do 19.00 časova.

Na regionalnom putu Prud - Šamac u toku je rekonstrukcija kolovoza, zbog čega će saobraćaj u narednim danima biti preusmjeravan alternativnim pravcima, kroz grad Šamac.

Zbog deminiranja terena, na snazi je privremena obustava saobraćaja od 8.30 do 15.00 časova, na magistralnom putu Brodsko Polje - entitetska granica /Brusnica/, na lokalitetu Klakar Donji dva, i to 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja i neće se izvoditi vikendom i praznicima.

Za teretna vozila ukupne mase veće od 3,5 tone i autobuse iznad pet tona zabranjen je saobraćaj na regionalnom putu Bratunac tri - Drinjača, radi nesmetanog saobraćanja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju, jer su se usljed prošlogodišnjih poplava urušile desna bankina i dio saobraćajne trake do rijeke Drine.

Na dionici regionalnog puta Prnjavor - Stanari, preko mosta u mjestu Dragalovci, zabranjen je saobraćaj svim vozilima iznad pet tona ukupne mase i visine iznad 3,5 metra.

Na autoputu A-1, na dionici Visoko - Dobrinje u toku je sanacija dilatacionih naprava na mostu M6, zbog čega se saobraćaj preusmjerava iz vozne u preticajnu traku i obrnuto. Iz AMS skreću pažnju i na dionice Sarajevo zapad -Tarčin i Sarajevo sjever - Butile gdje se izvode radovi na redovnom održavanju /košenje trave i obnavljanje horizontalne signalizacije/, zbog čega je potrebno prilagoditi vožnju.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja. Na Graničnom prelazu Brčko - Gunja na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila, zbog radova u Hrvatskoj.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )