FOTO: ntvarena.com

Fakultet poslovne ekonomije Bijelјina (Univerzitet u Istočnom Sarajevu) upisuje ukupno 98 novih studenata u prvu godinu prvog ciklusa studija akademske 2019/20. godine. Prijavlјivanje kandidata za upis počelo je 17. juna i traje do petka, 28. juna. Prijemni ispit biće održan u ponedelјak 1. jula 2019. godine.

,,Fakultet poslovne ekonomije fokusiran je na svoju osnovnu misiju - obrazovanje kvalitetnog kadra koji je  cijenjen na tržišti rada, kao i na povezivanje sa privredom, javnim preduzećima i institucijama, što našim studentima omogućava obavlјanje prakse u više od 40 kompanija, sa kojima imamo sporazum o saradnji. Praksa je dokazala, da ovakav pristup, otvara vrata našim diplomcima za zaposlenje odmah po završetku studija. To dokazuje činjenica, da je više od 50% diplomaca promovisanih u maju ove godine, već pronašlo zaposlenje", rekla nam je dekan fakulteta doc. dr Vesna Petrović.

Na fakultetu vjeruju, da je to jedan od glavnih razloga kontinuiranog interesovanja srednjoškolaca za nastavak obrazovanja na ovoj visokoškolskoj ustanovi. "Viša škola za spolјnu trgovinu, Fakultet spolјne trgovine i današnji Fakultet poslovne ekonomije, znali su da prepoznaju potrebe tržišta rada i na vrijeme se transformišu prateći potrebe privrede. Jedan od danas najtraženijih profila - poslovna informatika, uveden je prije 20 godina, a prije njega smjer Finansije, bankarstvo i osiguranje i smjer Spolјna trgovine, porezi i carine", dodala je Petrovićeva.

Petrovićeva navodi i da snažna podrška najvećih ekonomskih fakulteta u regionu, u vidu zajedničke organizacije naučnog skupa EkonBiz, kao i kontinuitet obrazovanja kvalitetnog kadra još od 1993. godine, promoviše FPE kao jednu od najznačajnijih visokoobrazovnih institucija u RS.

"Ove godine, organizovali smo sedmi po redu naučni skup EkonBiz zajedno sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Beogradu, Ekonomskim fakultetom iz Niša i Privrednom komorom Republike Srpske. To je bila prilika da se na najbolјi način promoviše ekonomska nauka, a više od 150 autora naučnih radova od Slovenije do Makedonije ukazalo je koliko je praćenje trendova u svjetskoj ekonomiji u svjetlu četvrte industrijske revolucije, važno za razvoj nacionalnih ekonomija", istakla je Petrovićeva.

 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )