FOTO: null

18. i 19.6.2015. godine na Fakultetu poslovne ekonomije Bijeljina, Univerzitet u Istočnom Sarajevu, održan je 3. Internacionalni naučni skup EKONBIZ 2015.

Tema naučnog skupa bila je: „Upravljanje rizicima u javnom i realnom sektoru u uslovima krize". Na skupu je učestvovalo oko 140 učesnika sa 74 prijavljena rada. Radove su prijavili neki od najuglednijih profesora iz Rusije, Mađarske, Makedonije, a sa radovima su na skupu uzeli učešće i profesori, asistenti i studenti postdiplomskog studija Ekonomskih fakulteta iz Beograda, Subotice, Niša, Banja Luke, Brčkog, Istočnog Sarajeva i Bijeljine.

Učesnici su na glavnu temu pisali iz oblasti: Teorijska ekonomija - makro i mikro ekonomija, Kvantitativna ekonomija, Monetarna ekonomija, Fiskalna ekonomija, Informatička ekonomija, Poslovne finansije i Preduzetništvo, marketing i menadžment.

Na plenarnoj sjednici radove su izlagali: prof. dr Jelena Kočović, redovni profesor Ekonomskog fakulteta Beograd, prof. dr Nenad Vunjak, redovni profesor i Dekan Ekonomskog fakulteta Subotica, prof. dr Dragan Mikerević, redovni profesor Ekonomskog fakulteta Banja Luka i prof. dr Branko Krsmanović, redovni profesor Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina.

Realizacijom skupa analizirala su se mišljenja eksperata u oblasti ekonomije i dali odgovori na pitanje kako upravljati rizicima u javnom i relanom sektoru u uslovima krize, uz poseban osvrt na pojedine ekonomske oblasti, do kojih se došlo na izlaganju na paralelnim sesijama.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )