FOTO: gradbijeljina.org

Stanovnici Semberije su tradicionalni proizvođači mesa i zdrave hrane i zato manifestacija kao što je Semberski sajam mesa treba da promoviše Bijeljinu i Republiku Srpsku i omogući plasman proizvoda na nova tržišta, izjavio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić prije otvaranja 3. Semberskog sajma mesa „Dvorovi 2019“.

Mićić je naveo da Gradska uprava svake godine podržava ovu privrednu manifestaciju čiji je cilj da predstavi što više izlagača iz Semberije i regiona.

- Ovaj sajam postao je tradicionalan i Grad Bijeljina će ga podržavati i u budućnosti. Zahvalan sam i predstavnicima ministarstava poljoprivrede, trgovine i turizma Republike Srpske koji su danas ovdje i koji će se potruditi da promovišu Semberiju kao žitnicu BiH i proizvođače zdrave hrane. Bijeljina može da postane regionalni centar kada je riječ o proizvodnji i preradi mesa, te da svi građani od toga imaju koristi – istakao je Mićić.

Organizator dvodnevnog Sajma Milenko Zupur naglasio je da se ove godine prijavio veći broj izlagača nego ranije, njih oko 60, iz Republike Srpske, Srbije, Hrvatske i Sjeverne Makedonije.

- Želimo da na jednom mjestu okupimo što veći broj proizvođača i prerađivača mesa i pokažemo kakav potencijal imaju Bijeljina i Semberija kada je riječ o proizvodnji hrane. Gosti iz regiona su dobrodošli jer možemo da razmijenimo iskustva, naučimo nešto novo, ali i dokažemo da imamo zdravu hranu koja se može poslužiti na bilo kojoj evropskoj ili svjetskoj trpezi. Cilj nam je da ovdje promovišemo i proizvođače  voća, povrća, pića, i tako stvorimo jedinstvenu manifestaciju – dodao je Zupur.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić ocijenila je da je Semberski sajam mesa važan za privredu Republike Srpske, proširenje i otvaranje novih pogona, kao i zapošljavanje mladih.

- Kontakti koji budu ostvareni na ovom sajmu mogu da donesu nove investicije, a Ministarstvo trgovine i turizma pokušava da određenim zakonskim izmjenama pruži podršku proizvođačima i pomogne im pri brendiranju proizvoda – navela je Gašićeva.

Prošlogodišnji Semberski sajam mesa, na kojem je učestvovalo 47 izlagača, posjetilo je više od 10.000 ljudi, dok se ove godine očekuje oko 20.000 posjetilaca.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )