FOTO: null

Prvi koncert Simfonijskog orkestra Radio-televizije Srbije u punom sastavu u Republici Srpskoj, održan sinoć u Etno-selu „Stanišići“ pod dirigentskom palicom maestra Bojana Suđića oduševio je bijeljinsku publiku, koja je ispunila salu „Moskva“ do poslednjeg mjesta.

Koncert je nosio naziv „Filmska čarolija“, a Simfoničari RTS-a su svirali muzičke teme iz filmova „Gospodar prstenova“, „Pirati sa Kariba“, „Hari Poter“ i „Ratovi zvijezda“.

Muzički, slobodno se može reći, spektakl organizovalo je Udruženje „Muzički umjetnici Semberije“, vođeno pozitivnim utiscima publike s prošlogodišnjeg koncerta Banjalučke filharmonije na istom mjestu.

- Kolege iz Udruženja i ja smo izuzetno zadovoljni rezultatom naših nastojanja da klasičnu i drugu umjetničku muziku dovedemo, odnosno, vratimo u Bijeljinu, a posebno smo ponosni na bijeljinsku publiku koja posjećuje ove događaje - poručio je predsjednik MUS Siniša Pajić.

Simfonijski orkestar Radio-televizije Srbije prošle godine je proslavio 80 godina postojanja, a u ovom ansamblu kontinuirano nastupa 80 muzičara. NJihov projekat „Filmska čarolija“ je već nekoliko puta izveden u gradovima Srbije.

- To je projekat koji je na tragu onoga što se u svijetu dešava, ali i pokušaj da se umjetnička muzika što komunikativnije predstavi publici - naveo je maestro Suđić, dirigent ovog orkestra.

Nastup jednog od najeminentnijih muzičkih ansambala u regionu podržali su kompanija Tehnički remont Bratunac i Gradska uprava Bijeljine.
Slaven Ristić, direktor TRB, naveo je da Bijeljina zaslužuje više kulturnih dešavanja, te da će ova kompanija nastaviti da podržava ovakve događaje.

- I u prošlosti, kao i sada, pokazali smo da smo društveno odgovorna kompanija, koja nastoji da podrži sve manifestacije koje su važne za našu sredinu - naveo je Ristić.

Gradski menadžer Miloš Stevanović istakao je da je Bijeljina Grad kulture i da će Gradska uprava uvijek podržati ovakve inicijative.

- „Filmska čarolija“ govori o imaginarnom filmskom svijetu, koja kroz savremenu muzika pomjera granice, a bijeljinska publika je doživjela pravu muzičku čaroliju. Nastojimo da našim građanima ponudimo kvalitetne kulturne događaje i u budućnosti ih se može očekivati sve više, pogotovo imajući u vidu da nailaze na pozitivnu reakciju kod publike - najavio je Stevanović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )