FOTO: null

Predstavnici opštine i Boračke organizacije Pale dogovorili su na današnjem sastanku da lokacija za izgradnju spomen obilježja i muzeja Republike Srpske bude na parceli u neposrednoj blizini objekata gdje je bila smještena Vlada Republike Srpske, u Ulici

Inicijativa da se na području opštine Pale izgradi spomen obilježje i Muzej Republike Srpske aktuelizovana je prije par dana na obilježavanju 25 godina od osnivanja Narodne skupštine Republike Srpske na Palama.

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević rekao je da je pronađeno adekvatno mjesto u centru grada u blizini fakulteta i Studentskog trga i da će u narednom periodu, zajedno sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom otpočeti sa aktivnostima na realizaciji ovog značajnog projekta, kako za Pale tako i za Srpsku.

"Spomenik i muzej Republike Srpske simbolizovaće težnju ovog naroda za stvaranjem Republike Srpske čije su institucije nastale upravo na Palama i gdje su postavljeni temelji države", rekao je Kovačević i dodao da će opština Pale, osim ustupanja lokacije, i finansijski podržati ovaj projekat Vlade Republike Srpske.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Pale Mihajlo Parađina izrazio je zadovoljstvo da je ova ideja dobila podršku predsjednika Republike Srpske i opštinskog rukovodstva.

"Njegovanjem tekovina odbrambeno-otadžbinskog rata učimo se patriotizmu i očuvanju vjere u sebe i ne dozvoljavamo da se zaborave svi oni koji su učestvovali u stvaranju onoga što danas imamo", naglasio je Parađina.

Obraćajući se na Skupštini Asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske" održanoj 24. oktobra na Palama, čime je svečano obilježen dan kada je 1991. godine počela sa radom Skupština srpskog naroda u BiH, predsjednik Srpske Milorad Dodik predložio je da se na Palama napravi obilježje u čast osnivanja Republike Srpske.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )