MUTNE IGRE U BOSNI: Zašto Šmit napada sve srpsko, a hvali Stanivukovića?
FOTO: vecernjenovosti.ba

Obraćanje Kristijana Šmita u Savjetu bezbjednosti UN-a izazvalo je buru, ali jedna rečenica Nijemca je posebno zasmetala vladajućoj strukturi u Srpskoj.

Šmit je juče u Savjetu bezbjednosti UN-a pohvalio PDP-ovog Draška Stanivukovića, rekavši da je on jedan od mladih političara koji, zajedno sa gradonačelnicom Sarajeva Benjaminom Karić , „uliva nadu u pomirenje“ u BiH.

Poslanik u Klubu poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić, smatra da ova rečenica Šmita pokazuje da je PDP partija sa kojom Nijemac tijesno sarađuje.

– Ne vidim kako lokalni političari mogu da doprinesu pomirenju u BiH, imajući u vidu da ne predstavljaju zajedničke institucije. Jasno je da Šmit ovakvim izajavama želi da privoli gradonačelnika Banjaluke. U suštini, u PDP-u su poznati kao njihovi dobri saradnici, i PDP je poznata kao izdajnička stranka. Stranci konstantno „koketiraju“ sa Borenovićem i Trivićevom. To nije ništa novo, kazala je Vulićeva za „Novosti“.

Vulićeva je navela da je cjelokupan govor Šmita bio sramotan i pun laži.

– U dijelu u kojem je komentarisao Milorada Dodika i obrušio se na Srpsku, Srbe je predstavio u najgorem mogućem svijetlu. Nijemac širi mržnju i laži o nama. Sve to radi u koordinaciji sa bošnjačkim Sarajevom u cilju islamizacije BiH. Njihov cilj je da SDA iz centrale kreira politiku koja ima za cilj „skidanje“ srpskih glava i protjerivanje svega što je srpsko iz BiH, smatra Vulićeva.

I ćerka srpskog člana Predsjedništva BiH Gorica Dodik, na društvenim mrežama komentarisala je govor Nijemca u kome je pomenuo i gradonačelnika Banjaluke. Stanivukovića i Karićevu nazvla je „Šmitovim pionirima“.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Vaš komentar

Komentari ( 1 )
Republikanac

PDP je cijlo vrijeme poslije rata bio desna ruka visokom predstavniku u BiH.