FOTO: null

Na reci Drini, na potezu od Zvornika do Šepka, nastavljena je potraga za telom Slovenca, Andreja Beuca (34), koji je nestao u nedelju nakon skoka sa Mosta kralja Aleksadnra I Karađorđevića.

Drugog dana potraga je proširena uz pomoć vatrogasaca i njihovih čamaca uz obale Drine od mosta u Zvorniku do Šepka.

Na terenu su i ronioci ronilačkih klubova „TRB” iz Bijeljine i „Nemo” iz Brčkog, koji pretražuju korito reke, ali im zamućena voda otežava rad i ugrožava i njihovu bezbednost.

Član Ronilačkog kluba „Nemo”, Neđo Mićić, rekao je da zbog mutne vode opreznost zaranjanja mora da bude povećana iz lične bezbednosti.

- Trenutno su lošiji uslovi za zaranjanje u odnosu na prvi dan. Pretragu ćemo vršiti, prema dosadašnjim iskustvima, i u sklonjenim delovima Drine, jer se nikada ne zna gde će matica reke da usmeri telo - rekao je Tulija.Pretragu obavljaju obučeni i veoma sposobni ronioci koji su bezbroj puta interevenisali u ovakvim situacijama, ali najveći problem je mutna reka u kojoj je vidljivost smanjena na svega dvadesetak centimetara, te je potraga liči na traženje „igle u plastu sena”.

Slovenci pristižu u pomoć

Ovakva zamućenost je rezultat padavina uzvodno od Zvornika te je mala verovatnoća da će ga pronaći, ali se ronioci nadaju da će telo izaći na površinu što se obično dešava trećeg ili četvrtog dana od utapanja.

U Zvornik bi večeras, prema najnovijim najavama, trebalo stici devet ronilaca iz Slovenije koji će da pomažu u pretrazi reke Drine, kako bi telo Andreja Beuca bilo pronađeno.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )