FOTO: null

Trener Partizana Miroslav Muta Nikolić ovog ljeta će imati mnogo posla. Posle 20 godina vratio se u klub iz Humske, a pored formiranja, kako kaže mladog i talentovanog tima, ima i obaveze u reprezentaciji Srbije.

"Malo više radim. Stižem, normalno da stižem. Imam dogovor sa selektorom Đorđevićem da malo iskontroilišem rad u Partizanu. Sa ekipom će raditi Nikola Marković", istakao je Nikolić za "Sport klub".

"Očekivanja? Šta da kažem, još sam nespreman za te odgovore. Biće kao prije 20 godina kada sam prvi put vodio Partizan. Mali ugovori, šansa za mlade igrače da se oprobaju... Želimo da naravimo reprezentativce za Srbiju. Meni je bitno da navijači imaju strepljenja. Šansu će dobiti i neki igrači rođeni 2000. godine. Ako uspjem da ih dovedem".

Ambicije sledeće sezone?

"Želimo da napravimo pogon i da budemo strpljivi. Rezultati će da trpe prve sezone, ali to mogu da iznesem na mojim leđima i imenu koje sam stvorio. Naši ciljevi su sigurno najviši. Osnovni cilje je da se igrači razvijaju kako treba. Da vidimo kako će da se adaptiraju ove sezone i uz par iskusnih momaka bićemo simpatična ekipa, ali uvijek ćemo da igramo na pobjedu. Partizan kao institucija, uostalom kao i Zvezda, uvijek ima visoke ciljeve".

Takmičenje u Evrokupu?

"Nemamo šta da tražimo. Igaraćemo maksimalno koliko možemo kako bismo vidjeli gdje smo u odnosnu na jake evropske timove. Da se ja pitam volio bih da sve pobjedimo, ali nije realno u ovoj situaciji".

Priča se da je Crvena zvezda zaintersovana za Vanju Marinkovića?

"Ne, ne... Ne vjerujem. Ima još godinu dana ugovor sa Partizanom".

Kakav je status Novice Veličkovića?

"Razgovaraćemo sa Novicom, ima vremena. Videćemo u kakvom je stanju. On ima povredu noge, na moru je koliko znam. Novica je naša legenda i sigurno zaslužuje da uvijek bude tu, ali vidjećemo koliko može da igra".

U klub je stigao samo Obrad Tomić, priča se o dolasku Ti Džej Vilijamsa, Nikole Radičevića, Stefana Jankovića, Nikole Jovanovića...

"Svi su u opticaju. Vidjećemo koga možemo da dovedemo. To su moje želje. Imamo samo Tomića potpisanog, jako interesantnog igrača. Ponavljam, hoću što više talenata da okupim. Pecarski? On je tu, videćemo".

Australijanac Tom Vilson je najavljen kao pojačanje Partizana, ali sada se njegovo ime više ne spominje?

"Nisam bio tu kada je on potpisan. Kod mene prolaze samo jaki i interesantni klubu. Neka je bio kapiten u mladoj reprezentaciji Australije, opet je stranac. Meni treba iskusan trener. Želim da forsiram našu djecu i popunjavam reprezentaciju, a ne mlad stranac da kod mene i kroz Partizan pravi karijeru".

Košarkaši Partizana pripreme za novu sezonu počeće 7. avgusta.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )