FOTO: 24sata.hr

Amerikanac Vilijam Trajs Betl kaže da je želio osjećaje pretočiti u riječi te je pojasnio kako "nikad nije vidio toliko ljubavi i snage" kao što je to osjetio gledajući suprugu Loren kako rađa njihova sina Romana, piše The Sun.

U braku su više od godinu dana, a iz prethodne veze Loren već ima sina Kanona. Iako je želio da bude njena uzdanica tokom trudova, Vilijam kaže da nije ni sanjao kako će to biti jedan od najintenzivnijih trenutaka u njegovom životu. 

"Zaista ne znam kako je uspjela. Bol je bio toliko snažan i preplavljujuća da sam ga čak i ja osjetio. Osjetili su svi u sobi, ali uspjela je. Njen bol bio je strašan", napisao je na Facebooku.

"Škrgutao sam zubima kao i ona, tijelo mi je bilo napeto kad je osjećala kontrakcije i plakao sam zajedno s njom. Bio sam svjestan da sam samo prolaznik u tome i da nikad neću potpuno razumjeti bol koji je osjećala. U svaki trud uložila je sav život i snagu koju je imala u sebi. A zatim je dodala još malo. I na kraju, svima nam je dala naslutiti šta je samo ona mogla iskusiti tokom prethodnih devet mjeseci. Svi smo dobili priliku zagrliti i voljeti dječaka zbog kojeg je žrtvovala svoje tijelo, ugodu i energiju", nastavio je emotivni Vilijam, dodajući kako je njegov sin čudo.

"Ali za mene, najveće je čudo njegova majka koja mi je pokazala šta je zapravo nesebična žrtva. Šta je zapravo ljubav. Moja supruga je čudo", zaključio je.

Korisnike Facebooka njegovo je pismo zaista dirnulo i uskoro je postalo viralno. Vilijam je rekao novinarima kako je njegova supruga sljedeća dva dana jedva spavala jer je svu pažnju pružila novorođenom sinu. Ustvrdio je kako je inspiraciju za tako emotivno pismo dobio "iz želje da oda počast najnevjerovatnijoj ženi koju poznaje".

"Haos se smirio i moja supruga Loren sad brine o našem predivnom sinu, Romanu Kridu. Činilo se kao da je trenutak u kojem je uzela sina u ruke odnio sav bol, strah i napetost. U tom času ništa drugo nije bilo važno i znao sam da bi sve ponovila zbog njega. Nikad nisam vidio takvu ljubav ni snagu od bilo koga ranije", dodao je. Vilijam je čak savjetovao drugim očevima da pokušaju stvari sagledati iz perspektive svojih partnerki te prepoznati žrtve koje one čine zbog djece. Ostali korisnici Facebooka napisali su mu kako je pismo predivno.

"Ovo je prava ljubav. Uživaj u svojoj porodici", poručili su mu.

Čitateljka je čak napisala da se rasplakala čitajući njegovo pismo.

"Kad bi bar više muškaraca napisalo koliko se divi svojim ženama. Plakala sam čitajući ovo" pojasnila je.

Vilijam je na kraju kazao da je zahvalan što su njegove riječi dirnule živote drugih. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )