FOTO: null

Husref Musemić, nekadašnji igrač Sarajeva i Crvene zvezde, takođe je stigao u Bijeljinu kako bi podržao Turnir prijateljstva. U pauzi između utakmica, iskusni fudbalski stručnjak je rado izdvojio malo vremena da odgovara na pitanja novinara.

Več drugu godinu za redom dolazite na turnir prijateljstva, kako Vam se čini čitava ova ideja?

– Ja se nadam da ću i narednih godina biti tu. Sam naziv turnira mnogo govori, jer Savo (Milošević) ovim potezom želi da generacije koje dolaze sklapaju nova prijateljstva. Što se tiče fudbala, ove godine su za razliku od predhodne stariji igrači, tako da će turnir sigurno malo više pokazati. Juče sam imao priliku i da pogledam neke utakmice na televiziji, realno je da ćemo ove godine imati prilike da vidimo kvalitetan fudbal.

S obzirom da ste u karijeri igrali i za Sarajevo i za Zvezdu, za koga navijate na turniru?

– Ja navijam za sve, volim da gledam kako se deca raduju kada postignu golove. To je ono što čoveka čini srećnim i što ga ispunjava.

Da predjemo na seniorski fudbal. Prošlog vikenda je u Bosni i Hercegovini odigran veliki derbi između Sarajeva i Željezničara, rezultat je bio 0:0. Da li ste očekivali takav ishod i kome dajete više šansi da osvoji titulu?

– Veliki je ulog bio, obe ekipe su htele da pobede. Nisam gledao utakmicu ali sam čuo da su svi bili zadovoljni. Staro pravilo u derbiju je da niko ne želi da izgubi. U svakom slučaju Sarajevo i dalje ima bodovnu prednost.

Vinset Tan je pre par godina kupio Sarajevo, da li smatrate da je privatizacija rešenje za sve klubove?

– Ne znam, sigurno da je Sarajevo u poslednjih godinu dana dosta napredovalo. Ekonomski dosta dobro stoje i na ovim našim prostorima su najorginozovaniji, ali nemaju one rezultete koje su očekivali. To je pokazatelj da možete da imate novac, ali da nemate rezultat koji želite. Već godinama se ovde priča o privatizaciji i očigledno je da je to rešenje na ovim prostorima.

Vi ste bili 4 godine u Zvezdi, kako komentarišete sadašnju situaciju u crveno-belom taboru?

– Čuo sam da imaju jako mnogo problema i to su problemi koji se gomilaju poslednjih dvadesetak godina. Nadam se da će naći rešenje i izaći iz krize. Prošle godine su rezultatski malo izašli, osvojili su titulu, međutim ove godine je Partizan ponovo dominirao.

I u Vaše vreme je Crvena zvezda bila društveni klub, ali se novac ipak nalazio, čak je bilo i manje prodaje igrača. Da li to znači da je organizacija bila bolja?

– Prilično je teško porediti to vreme i ovo sada. Evidentno je bila manja prodaja igrača. Ono što ja znam je da je jako mnogo igrača otišlo iz Zvezde u prethodnih desetak godina, ali u kom je pravcu usmeren novac ne znam.

Da li smatrate da je pravi put za sve klubove iz regiona da se okrenu igračima iz sopstvene škole?

– Partizan nam je najbolji primer. On je pokazao izgradnjom Zemunela u kom pravcu treba da se ide, ali malo je klubova sledilo Partizan. Ostali klubovi pokušavaju da reše pitanje omladinskih kategorija, a u omladini je upravo perspektiva.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )