FOTO: null

Problemi su u našem timu. Ekipa koja poklekne posle dva minuta nije mentalno spremna. U fudbalu ne odlučuje samo kvalitet – kaže Portugalac

Zamenio je Žoze Murinjo Luja Van Gala na klupi Mančester junajteda, ali pomaka u igri gotovo da nema. Izuzev dovođenja skupocenih pojačanja razlike između ta dva tima “crvenih đavola” gotovo da nema. To se nastavilo u Ligi Evrope protiv Fenerbahčea gde je Junajted u Istanbulu primio gol u drugom minutu, na kraju izgubio (2:1), i ugrozio prolazak dalje.

- Problemi su u našem timu. Oni su igrali kao da je finale Lige šampiona, a mi kao da je prijateljska utakmica na letnjim pripremama. Ekipa koja poklekne posle dva minuta nije mentalno spremna ni koncentrisana – kaže Žoze Murinjo.

Nije prvi put da se tako nešto dešava, jer im je Čelsi dao gol posle tridesetak sekundi, ali je portugalski stručnjak naglasio da je domaćin zaslužio trijumf.

- Fenerbahče je zaslužio pobedu. U fudbalu ne odlučuje samo kvalitet, već posvećenost, želja, igranje do krajnjih granica, davanje maksimuma tokom svih 90 minuta.

Portugalac je spomenuo i srpskog arbitra Milorada Mažića.

- Napravili su takvu atmosferu da su uspevali da urade sve što žele. Usporili su igru, vršili pritisak na sudija, bilo je simulacija i to je bila naša greška. Jedina dobra stvar je bila to što je Runi konačno dao gol.

Na kraju je prokomentarisao šanse kluba da prođe dalje. Nalaze se na trećem mestu u grupi A iza Fejenorda i Fenerbahčea koji imaju po sedam.

- Od nas zavisi sve. Ukoliko dobijemo poslednje dve utakmice proćićemo dalje – zaključio je Murinjo.

MIHTARIJAN MORA BOLjE

Šansu u Istanbulu je dobio Henrik Mihtarijan koji nije pokazao ništa posebno u poslednjih pola sata utakmice (zamenio Rašforda u 61. minutu).

- Mora da pruži više i da igra bolje. To je jednostavno i nema filozofiranja. Ovo je veliki klub sa ogromnim očekivanjima i Henrik to zna – jasan je Murinjo.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )