FOTO: null

Šef Misije OEBS-a u BiH Džonatan Mur izrazio je nadu da će pravosudne institucije u BiH potvrditi opredijeljenost vladavini prava, te u saradnji sa Misijom OEBS-a doprinijeti nastojanjima da bude unaprijeđen rad pravosuđa da bi sve osobe, odgovorne za zlo

Mur je istakao da će izvještaj sudije Kraljevskog suda Engleske Džoane Korner o radu Tužilaštva BiH biti završen, uprkos tome što joj Tužilaštvo nije dozvolilo analizu rada i pristup predmetima ratnih zločina.

On je istakao da su Visoki sudski i tužilački savjet /VSTS/ BiH i Sud BiH pružili Kornerovoj punu podršku u obavljanju ovog zadatka pod pokroviteljstvom OEBS-a.

"Misija OEBS-a cijeni povjerljivost, tajnost i nepristrasnost postupka kao najvažnije postulate efikasnog pravosudnog sistema. U tom smislu i očekujemo da pravosudne institucije rade sa nama da bi potvrdile svoju opredijeljenost za vladavinu prava u BiH", rekao je Mur za "Glas Srpske".

On je ocijenio da je saradnja Haškog tribunala i Misije OEBS-a u BiH na veoma visokom nivou, da su im aktivnosti usaglašene i imaju zajednički cilj - unaprijeđenje pravosudnog sektora u BiH da bi osobe ogovorne za zločine bile izvedene pred lice pravde.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )