FOTO: null

Četiri odgovorna lica u Bobar banci, protiv kojih je MUP Republike Srpske podnio izvještaj Tužilaštvu BiH, oštetili su ovo akcionarsko društvo za deset miliona maraka.

Riječ je o Draganu Radumilu (56), koji je bio direktor u periodu od 2005. do 2010. godine, Petru Cacanoviću (60), koji je ovu funkciju vršio od 2010. do 2014. godine, te Milevi Janković (53) i Radmili Telebak (60).

Pripadnici Jedinice za privredni kriminalitet Uprave kriminalističke policije MUP-a Srpske podnijeli su 28. jula izvještaj Tužilaštvu BiH zbog sumnje da su ova lica počinila krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave.

Navodi se da su Radumilo i Cacanović pribavili protivpravnu imovinsku korist za lice čiji su inicijali B.G. i za isti iznos oštetili akcionarsko društvo.

Oni su preuzimali zaduženja i evidentirana gotovinska sredstva od Jankovićeve i Telebakove, kojima su davali usmene naloge da gotovinska sredstva predaju licima koje oni odrede, što su one činile, bez evidentiranja isplata u poslovnim knjigama.

Jankovićeva i Telebakova su po prethodnom dogovoru sa Cacanovićem i Radimilom sačinjavale fiktivne naloge za isplatu, kojim su zaduživale niže organizacione dijelove akcionarskog društva s namjerom da se prikrije manjak gotovinskih novčanih sredstava.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )