FOTO: null

U Banjaluci su se večeras sastali ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić, te direktori Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) Perica Stanić i Policije Republike Srpske Gojko Vasić, a povod je

Na sastanku je dogovoreno da se postojeći sporazum o operativnoj saradnji i koordinaciji doradi i precizno definiše, te dogovori buduća saradnja u borbi protiv terorizma, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Kako BN TV saznaje, predstavnici MUP-a Republike Srpske pristali su da od sutra sarađuju sa SIPA-om, Sudom i Tužilaštvom BiH.

U telefonskom razgovoru sa ministrom Mektićem, potvrđeno nam je da odluka o prekidu saradnje sa Sipom, Sudom i Tužilaštvom nije realna, te da bi građani Srpske trpili reperkusije.

"Postigli smo dogovor da ćemo u idućem periodu razgovarati o boljoj koordinaciji i zajedničkoj saradnji u borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma i dogovorili da će i MUP Republike Srpske od sutra, iz svih tih razloga i nemogućnosti sprovođenja takvih zaključaka, otpočeti saradnju sa institucijama Bosne i Hercegovine", kaže Mektić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )