FOTO: null

Mladi socijaldemokrati Grada Bijeljina organizovali su akciju doniranja garderobe Crvenom krstu i time pokušali pomoći da se izađe u susret zahtjevima svih onih kojima je pomoć ovakve vrste najpotrebnija, saopšteno je iz GO MSD Bijeljina.

Omladinci SNSD-a odazvali su se javnom pozivu Crvenog krsta upućenom svim građanima koji mogu da pomognu i pokažu svoju humanost na djelu,i pokrenuli akciju prikupljanja zimske garderobe i igračaka koje će biti uručene korisnicima pomoći. Na ovaj način bijeljinski socijaldemokrati žele da podstaknu sve dobre ljude da daju svoj skromni doprinos zajednici i njenim najugroženijim članovima.

Akcijom koja je trajala oko desetak dana, i u kojoj je učešće uzeo veliki broj mladih ljudi sa područja Bijeljine, prikupljena je značajna količina zimske garderobe i igračaka, koje su danas predate u prostorijama lokalnog Crvenog krsta. U saopštenju za javnost MSD-a povodom provedene akcije kažu da obje ove organizacije temelje svoje djelovanje na istim vrijednostima i principima, kao što su principi humanosti, socijalne pravde i solidarnosti sa onima koji su žrtve nepravde i nejednakosti.

"Ovim gestom smo željeli da skrenemo pažnju društvu da je važno da ne zaboravimo i one članove naše zajednice koji su u teškoj materijalnoj situaciji. Ova skromna donacija podsjetnik je na to da svi zaslužujemo život u uslovima dostojnim čovjeka”, rekla je koordinatorka akcije Željana Berović.

“Ideja naše organizacije je da djelujemo društveno korisno a to najbolje možemo ostvariti kroz primjere iskrene solidarnosti i humanosti. Ovo je samo jedna u nizu planiranih akcija koje nastojimo da sprovedemo u predstojećem periodu, a koje dugujemo lokalnoj zajednici u kojoj živimo”, kazao je predsjednik GO MSD Bijeljina Aleksandar Đurđević. Iz MSD Bijeljina je najavljeno da će i u budućnosti nastaviti saradnju sa Crvenim krstom i pokušati da shodno mogućnostima, pomognu socijalno ugroženima kategorijama društva.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )