FOTO: null

Društvene mreže polako postaju poligon za predstavljanje političkih stavova i ideja, ali i mjesto vođenja kampanja. U Republici Srpskoj i BiH društvene mreže nisu preuzele primat nad klasičnom kampanjom, jer ih ne koristi velik broj ljudi, ali imaju utica

Svaki glas u kampanji je bitan. Političari u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini sve više koriste društvene mreže na kojima direktno komuniciraju sa potencijalnim glasačima. Politikolog Vlade Simović objašnjava da trend društvenih mreža u politici u BiH i Srpskoj još nije postao ključan faktor, ali da uzima sve veći dio uticaja.

Stručnjaci objašnjavaju i to da Srpska i BiH još ne spadaju u zemlje sa visokim stepenom informacione tehnologije i da poruke upućene putem društvenih mreža još ne dolaze do velikog broja ljudi. To očigledno dobro znaju i političari koji se služe provjerenim metodama.

Najpopularnije društvene mreže u Srpskoj kojima se služe političari i političke stranke su svakako "Tviter" i "Fejsbuk".

Tako je tada aktuelni novoizabrani predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović u junu 2010. godine pozitivno odgovorio na zahtjev za intervju upućen porukom putem "Fejsbuka". Društvene mreže kod nas još se u politici ne shvataju isuviše ozbiljno, tvrde stručnjaci.

Značaj društvenih mreža u predstavljanju ideja i projekata svakako će da poraste, uvjeravaju analitičari, ali u BiH i Srpskoj još dugo neće preuzeti primat od klasičnih kampanja, šatora i bilborda.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )