FOTO: Nezavisne/Tanjug

Najbolji srpski teniser svijeta igra protiv Dominika Tima finale Australijan opena, prvog grend slema u sezoni.

Duel Đokovića i Tima počinje nešto posle 9.30 po srednjoevropskom vremenu.

Trenutno drugi igrač svijeta odigrao je impresivan turnir - izgubio je samo jedan set i to u prvoj rundi protiv Jan-Lenarda Štrufa, dok su potom "padali" Tacuma Ito, Jošihito Nišioka, Dijego Švarcman, Miloš Raonić i Rodžer Federer.

Međutim, to bi moglo da se promijeni, pošto bi u slučaju pobede, naš as vratio na prvo mesto na ATP rang-listi.

S druge strane, Austrijanac se prvi put bori za titulu na Ozi openu, pošto je prethodno dva puta gubio u finalima Rolan Garosa.

Tim je počeo svoj put od Adrijana Manarina, uslijedilo je mučenje protiv Aleksa Bolta, a onda i trijumfi nad Tejlorom Fricom, Gaelom Monfisom, Rafaelom Nadalom i Aleksanderom Zverevom.

Njih dvojica će se sastati 11. put, Novak trenutno vodi 6-4 u pobedama i jeste favorit, ali je Tim dobio prethodna dva. Takođe, momak iz Viner Nojštata je slavio u četiri od posljednjih pet mečeva, pa je jasno da će prava lavina sa Alpa stajati na Đokovićevom putu ka istoriji.

U ženskoj konkurenciji titulu je osvojila Amerikanka Sofija Kenin.

Australijan open igran je za nagradni fond od 71 miliona dolara, dok će pobedniku, osim 2.000 ATP bodova, pripasti ček na 4.120.000 australijskih novčanica.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )