FOTO: FC Mostar SG/Facebook

Incident se dogodio na futsal utakmici odigranoj između Mostar SG i Radnika

Nakon incidenta na sinoćnoj futsal utakmici između Mostar SG i Radnika u kojem su na tribinama napadnuti članovi ekipe iz Bijeljine, oglasio se i domaćin. 
 
- FC Mostar SG Staklorad već godinama važi za najboljeg domaćina. Sa svim futsal klubovima u Bosni i Hercegovini, ali i regionu, imamo korektne odnose i na kraju svake utakmice u dvorani 'Midhat Hujdur - Hujka' gosti nam čestitaju na gostoprimstvu.
 
Da smo uvijek bili dobri domaćini, dovoljno o tome govori činjenica da smo od UEFA-e, krovne kuće nogometa, čak četiri puta dobili domaćinstvo, odnosno odobrenje za organizaciju turnira Lige šampiona - stoji na početku saopštenja za javnost Mostar SG-a.

- Nažalost, sinoć se desilo nešto što je bacilo mrlju na sav naš višegodišnji rad i trud. Svi smo negativno iznenađeni ovim što se dogodilo dok se završavala utakmica protiv Radnika iz Bijeljine. Tribine su bile pune starijih osoba, žena i djece koji su zajedno s ljubiteljima futsala uživali gledajući utakmicu i navijali normalno za svoj klub, dok se nije pojavila ova grupa koja je napala navijače Radnika! U toj nekoj gužvi i tuči svi su nekako dobili udarce, navijači na tribinama, gostujući navijači... Grupa koja je upala napravila je haos, djeca su popadala s tribina, povrijeđeni su naši navijači koji su pokušavali da zaštite goste iz Bijeljine. Mi smo uspjeli osigurati igrače na terenu i ispratiti ih do svlačionice na sigurno. Policija na tribinama uradila je svoj posao brzo i efikasno. Nadležnim policijskim organima prepuštamo da provedu istragu i da počinioci budu procesuirani. Ovakvim dešavanjima nije mjesto u dvoranama i na stadionima. Duboko žalimo zbog ovog nemilog događaja i upućujemo iskreno izvinjenje našim gostima i svima koji su povrijeđeni - poručili su iz uprave Mostar SG-a.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )