FOTO: null

Most na Vrbasu kod Vitaminke , ili most na Vrbanji kod Incela? Pitanje izgradnje mostova posvađalo je mještane banjalučkog naselja Česma. Na zboru građana bilo je više stotina okupljenih mještana. U jednom trenutku nastala je prava pometnja.

Jednoglasno je usvojen zaključak da se uputi dopis Fondu solidarnosti, gradskim i republičkim vlastima sa jasnim stavom - da most kod Vitaminke mora biti prioritet. To je, poručuju, jedini način da se naselje nezaobilaznim putem poveže sa centrom grada.

Nezavisni član i predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Česma o istom problemu pričaju različito. Miladin Maličević, koji je na čelu Savjeta Mjesne zajednice, ne negira da je gradnja mosta preko Vrbasa pravo rješenje, ali jasno je, kaže, da za to nema novca.

Izgradnja mosta kod Vitaminke je u nadležnosti Vlade Republike Srpske, dok je most preko rijeke Vrbanje u nadležnosti grada Banjaluka. Iako su mještani Česme tražili da se na zboru građana pojavi Slobodan Gavranović – to se nije desilo. Umjesto njega sve kritike i optužbe saslušao je Zoran Novaković. Okupljenima je jasno stavio do znanja kada mogu da očekuju izgradnju mosta preko Vrbasa.

Već skoro godinu dana traje borba mještana banjalučkog naselja Česma i gradske administracije oko izgradenje mosta na Vrbasu, koji je životno važan za oko 4000 mještana ovog naselja.

I dok se nadležni trve zbog mosta u Česmi, varnice sjevaju i u Savjetu Mjesne zajednice. Jasno je, što potvrđuju i mještani, da postoje dvije struje. U prilog tome ide i činjenica da je pokrenuta inicijativa za kompletnu smjenu aktuelnog Savjeta.

Nesumnjivo je da je u pozadini svega politika. To je danas priznao i sam Zoran Novaković. Međutim, mještane ne zanimaju politička dešavanja, već most koji čekaju već nekoliko decenija.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )