FOTO: InfoBijeljina

U većem dijelu Republike Srpske i Federacije BiH vozi se po mokrim i klizavim kolovozima, a na području Istočnog Sarajeva, te na putnim pravcima Šepak-Zvornik-Vlasenica, Vlasenica-prevoj Han Pogled, Vlasenica-Luke i Milići-Skelani mjestimično gusta magla smanjuje vidljivost i usporava odvijanje saobraćaja.

Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske upozoravaju da magle mjestimično ima i na području Kneževa i Mrkonjić Grada i vozačima savjetuju opreznu i sporiju vožnju.

Magla i niska oblačnost na području FBiH smanjuju vidljivost na širem području Bihaća, Bosanskog Petrovca, Ključa, Sanskog Mosta, Jajca, Žepča, Glamoča, Bugojna, Travnika, Viteza, Kiseljaka i Sarajeva.

Iz AMS oprezniju vožnju savjetuju i na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina gdje su učestali odroni zemlje i kamenja na kolovoz.

Zbog izgradnje mosta na rijeci Savi izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na auto-putu Banjaluka-Gradiška u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala, pa vozače iz AMS mole da voze opreznije i sporije, te da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na dijelu magistralnog puta Brčko-Bijeljina, dionica Brčko-Donja Bukovica, zbog radova na sanaciji kolovoza, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji raskrsnice na spoju auto-puta Banjaluka-Doboj i magistralnog puta Johovac-Rudanka, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na navedenom magistralnom putu Johovac-Rudanka.

Radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je nagažovana na izgradnji auto-puta od petlje Johovac do petlje Rudanka, izmjenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionici magistralnog puta Rudanka-Doboj jedan.

U toku su radovi na izgradnji Male hidroelektrane "Krupac" na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na magistralnom putu na dionici Krupac-granica Republike Srpske /Bogatići/ na teritoriji opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom trakom, uz postavljene semafore.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod "NIS petrol" pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom saobraćajnom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Danas od 11.00 do 16.00 časova zbog radova biće obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

Saobraćaj će za vrijeme obustave biti preusmjeren na putne pravce Kola-Stričići-Čađavica-Mrkonjić Grad i Crna Rijeka-Jajce-Mrkonjić Grad.

Poslije 16.00 časova saobraćaj će se na ovoj dionici odvijati naizmjenično jednom trakom uz regulaciju semaforima.

Na dijelu regionalnog puta Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranog klizišta odvijanje saobraćaja je usporeno, naizmjenično jednom trakom.

Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića.

U toku su i radovi na dionici regionalnog puta Šekovići-Caparde, gdje se saobraćaj odvija naizmjenično jednom kolovoznom trakom.

Na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica, u mjestu Strike, saobraćaj se, zbog aktiviranog klizišta, odvija jednom trakom, naizmjenično.

Zbog pokretanja klizišta, na lokalnom putu Svodna-Brezici, na području opštine Novi Grad saobraćaj se odvija jednom trakom.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača od ponoći do 7.00 i od 16.00 do ponoći na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila ukupne mase veće od 3,5 tone i autobuse klase "M3", a zbog radova na sanaciji klizišta.

Ova zabrana ne odnosi se na autobuse prevoznika "Drinatrans" Zvornik, koji saobraćaju na redovnim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/ Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila ukupne mase veće od 16 tona.

Na području Federacije BiH zbog sanacionih radova na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka od 7.00 do 16.00 časova povremene su polučasovne obustave saobraća uz 15-minutno propuštanje vozila.

Poslije 16.00 časova saobraća se naizmjenično jednom trakom.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel "Vranduk", tokom dana saobraća se dvosmjerno od 5.00 do 21.00 čas.

U vremenu od 21.00 do 00.30 časova vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 0.30 do 5.00 časova saobraćaj kroz tunel obustavljen.

Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na magistralnom putu Ključ-Bosanski Petrovac /Lanište/.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Vozači koji planiraju putovanje van granica Republike Srpske i BiH imaju mogućnost da provjere trenutno stanje saobraćaja na 11 graničnih prelaza - Gradiška, Gradina, Novi Grad, Kozarska Dubica, Kostajnica, Rača, Pavlovića most, Zupci, Brod, Šepak i Karakaj.

Zbog bezbjednosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )