FOTO: null

U većem dijelu Republike Srpske jutros pada kiša, a u višim predjelima susnježica, pa se vozi po mokrim i klizavim kolovozima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Slab snijeg pada na području Mrkonjić Grada i Kneževa, a za sada se ne zadržava na kolovozima. 

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali su odroni kamenja i zemlje na kolovoz, posebno na putnim pravcima Dobro Polje - Miljevina - Brod na Drini, Banjaluka - Teslić, Mrkonjić Grad - Crna Rijeka, Karanovac - Kneževo -Ugar, Šipovo - Strojice, Bratunac - Skelani, LJubovijski most - Drinjača i Šekovići - Caparde. 

Iz Auto-moto saveza savjetuju vozačima da vožnju prilagode stanju i uslovima na putu, te da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna do 15. aprila. 

Zbog radova na dionici magistralnog puta Kostajnica - Kozarska Dubica u mjestu Vrioci na snazi je obustava saobraćaja, a vozila se preusmjeravaju na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini. 

Na dionici magistralnog puta Karanovac - entitetska granica /Ugar/, u mjestu Bočac, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, uz privremenu saobraćajnu signalizaciju. 

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na magistralnom putu Vukosavlje - entitetska granica /Karuše/, na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja, tako da će povremene obustave biti vršene svaki puni čas i trajaće po 15 minuta, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova. 

Radi deminiranja terena biće aktuelne povremene polučasovne obustave saobraćaja na regionalnom putu Polje - Podnovlje, lokalitet Gornji Božinovci 5, od 9.00 do 15.00 časova. 

Na dionicama Ukrina - Gornja Vijaka i Karanovac - Mitrović na mjestu klizišta saobraća se jednom trakom. 

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini - Šćepan Polje /granica BiH-Crna Gora/, na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara. 

Na većini puteva u Federaciji BiH jutros se saobraća po pretežno mokrom i mjestimično vlažnom kolovozu, bez vanrednih zastoja i ograničenja. Ugaženog snijega na kolovozu mjestimično ima na putnim pravcima Livno - Kupres i Glamoč - Mlinište. 

Na putevima na području Livna i Tomislavgrada neophodan je oprez zbog mjestimično jakih udara vjetra. 

Magla smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove, posebno na putnim pravcima Ripač - Vrtoče, Doboj - Tuzla i Tuzla -Olovo. 

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )