FOTO: null

U Brčko distriktu 150 vozača dnevno podnese zahtjev za registraciju vozila, a zbog nestašice naljepnica mogući su zastoji u radu službe za izdavanje dokumenata, rekao je Srni šef Pododjeljenja za lična dokumenta Vlade distrikta Zlatko Jašarević.

Jašarević je naveo da vozači koji žele da registruju vozila, umjesto naljepnica koje su koštale pet KM, dobijaju besplatne potvrde.

"Potvrda će važiti dok ne dobijemo nove naljepnice", istakao je Jašarević.

On je rekao da bi u Pododjeljenju za lična dokumenta Vlade distrikta moglo da dođe do zastoja u radu jer dnevno dobiju 150 zahtjeva za registraciju vozila.

"Uložićemo dodatne napore kako bi period obrade zahtjeva za registraciju vozila trajao najviše tri dana", dodao je Jašarević.

On je apelovao da građani provjere rok važenja registracije svojih vozila, te podsjetio da vozilo mogu registrovati 30 dana prije isteka registracije.

Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH /IDDEEA/ obavijestila je ranije građane da zbog nedostatka naljepnica neće moći da registruju vozila tokom jednog dana, već u zakonskom roku od 30 dana.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )