FOTO: null

Istorijskim uspijehom i osvajanjem Kupa BiH, naš klub se izborio za učešće u UEFA Europa League prvi put od osnivanja.

Sa budžetom kojim raspolaže, FK Radnik Bijeljina je autsajder i u okvirima BiH, ali pravo na nadu i borbu nam niko ne može oduzeti!

Ko može biti protivnik?

S obzirom da klub nikada nije nastupao u evropskim takmičenjima, koeficijent za učešće u kvalifikacijama preuzimamo od BiH i iznosi 1.425. Isti koeficijent ima i FK Sloboda Tuzla. Sa ovim koeficijentom svrstani su u nepovlaštenu polovinu od 98 timova koji učestvuju u prvom kolu kvalifikacija.

Žrijeb za prvo i drugo kolo kvalifikacija će se obaviti 20.06.2016. godine u Nionu, Švajcarska. Prvi susreti će se igrati 30.06.2016. godine, a revanši 07.07.2016. godine. Radnik će, nažalost, domaćin biti u Banja Luci, jer Gradski stadion u Bijeljini ne zadovoljava kriterijume za licenciranje UEFA.

Protivnik u prvom kolu kvalifikacija, iako će biti nosilac u žrijebu, ne može biti NK Široki Brijeg. Fudbalski klub Partizan je mogao biti jedan od protivnika, ali će zbog sinoćne pobjede Sevilje u finalu takmičenje početi u drugom kolu kvalifikacija.

Zato protivnici mogu biti - Brondbi, Harts, Aberdin (osvajač KPK i Superkupa Evrope 1983), Mitjiland, Levski, Omonija, AEL Larnaka, Dinamo Minsk, AIK, Slovan Bratislava (osvajač KPK 1969), Spartak Trnava, Geteborg (osvajač UEFA Kupa 1982. i 1987), Videoton (vicešampion UEFA Kupa 1987), Makabi Tel Aviv.

Iz okruženja se mogu sastati sa Vojvodinom, Čukaričkim, Lokomotivom iz Zagreba, Rabotničkim, Domžalama, a neki od protivnika mogu biti i Kairat, Gabala, Ventspils, MTK, Aktobe, Dila Gori, Šamrok, Vaduz, Lubin, Krakovija, Linfild, Levadia, Pjunik, Ordabaši, Beitar Jerusalim...

Pošto takmičenja u nekim zemljama još nisu završena, spisak potencijalnih rivala nije konačan i podložan je promjenama. Konačan spisak će biti poznat u danima koji slijede.

Nalazimo se u zaista impresivnom društvu, poručuju iz Radnika!

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )