FOTO: avaz.ba

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija po suvim kolovozima, a kraći zastoji mogući su na dionicama gdje se izvode radovi i gdje privremena signalizacija reguliše saobraćaj.

Duž riječnih tokova i u višim predjelima moguća je pojava jutarnje magle koja smanjuje vidljivost.
 
Tokom dana se očekuje pojačana frekvencija vozila kako na putevima tako i prema graničnim prelazima, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.
 
Na graničnim prelazima Gradiška, Izačić i Velika Kladuša jutros se duže čeka na izlazu iz BiH dok su na ostalim graničnim prelazima trenutna zadržavanja do 20 minuta.
 
Zbog visoke dnevne temperature, vozačima iz AMS savjetuju opreznu i sporiju vožnju, kao i da na put ne kreću u najtoplijem dijelu dana.
 
U toku su radovi na izgradnji auto-puta na području Doboja, auto-puta Banjaluka - Prijedor, na odmaralištu Lužani zapad na auto-putu Gradiška - Banjaluka, na magistralnim putevima na području Han Pijeska, od Han Pijeska do Sokoca, na dionici Rudice - Novi Grad, u Prijedoru.
 
Usporeno zbog radova vozi se i na pravcima Foča - Goražde u mjestu Filipovići, Gradiška - Nova Topola - Klašnice, Žegulja - LJubinje, kao i Brod na Drini - Šćepan Polje.
 
Na regionalnom putu Stanari - Rudanka produženi su radovi na sanaciji klizišta u LJeskovim vodama do 15. septembra, a vozila se i dalje preusmjeravaju na alternativne putne pravce Razboj - Gornja Vijaka - Derventa - Doboj i Razboj - Tedin Han - Doboj.
 
Na magistralnom putu Gradiška - Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.
 
Zbog radova na regionalnom putu Karanovac - Mitrovići - granica Republike Srpske/FBiH /Prisika/, /put preko Kneževa/ od 7.00 do 18.00 časova saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom.
 
Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.
 
Izmjene u saobraćaju zbog radova su i na regionalnom putu Rača - Vršani, Prijedor - Stara Rijeka na granici sa FBiH, Stari Ugljevik - Glavičice, kao i na dionici Ukrina - Gornja Vijaka.
 
Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko - Cerik /Bukvičko brdo/ saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce Cerik - Lončari - Brčko, za putnička vozila Donja Skakava - Ulice - Vitanovići.
 
U FBiH zbog održavanja brdske auto-trke danas i sutra u vremenu od 9.00 do 18.00 časova biće obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Široki Brijeg - Posušje /Podvranić/. Za vrijeme obustave vozila mogu saobraćati obilazno preko Gruda.
 
Danas od 16.00 do 18.30 časova biće obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Boračko jezero - Glavatičevo zbog održavanja 20. Međunarodnog triatlon kupa Kulin ban Boračko jezero 2023.
 
počela je sanacija potpornog zida na magistralnom putu Bugojno - Kupres na dionici Bugojno - tunel "Kupreška vrata". Na mjestu radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
 
U toku su radovi na magistralnom putu na tranzitu u Sarajevu, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca, zbog čega se svakog dana, osim nedjelje, od 7.00 do 16.30 časova saobraća usporeno, jednom trakom.
 
Sporije zbog radova vozi se magistralnim putevima Ripač - Dubovsko, Vitez - Nević Polje, Semizovac - Olovo i Kiseljak - Busovača, kao i na ulazu u Bugojno iz smjera Rostova, u Kladnju iz smjera Olova, te na području Stoca i Hadžića.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )