FOTO: infobijeljina.com

U 2023. godini u Bosni i Hercegovini registrovano je ukupno 1.233.784 vozila, podaci su Agencije za statistiku BiH.

InfoBijeljina je taj podatak poredila sa podacima Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) iz 2013. godine, kada smo imali 895.425 vozila. 

Bh. vozni park je za 10 godina postao bogatiji za oko 338.000 vozila, a brojni gradovi ne prate takve trendove i ne radi se dovoljno na saobraćajnoj infrastrukturi, pa zato imamo gotovo svakodnevne gužve na ulicama.

BiH dobija sve više automobila, a to pokazuje i podatak koji se odnosi na one koji su prošle godine prvi put registrovani u BiH.

"Od ukupnog broja registrovanih motornih vozila 7,4 odsto odnosi se na prvi put registrovana cestovna motorna vozila u 2023. godini", naveli su iz Agencije za statistiku BiH.

Od ukupnog broja registrovanih vozila u 2023. godini, prema podacima Agencije za statistiku BiH, 87,1 odsto se odnosi na vozila za prevoz putnika, 7,4  odsto na teretna vozila, a 5,5 odsto na sve ostale kategorije vozila.

"Posmatrano po tipu pogonske energije, 76,6 odsto putničkih automobila koristi dizel, 19,6 odsto benzin, a 3,7 odsto alternativne vrste goriva", kažu iz Agencije za statistiku BiH.
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )