FOTO: null

Stanovnici Modrana u Semberiji već godinama muku muče sa pitkom vodom. Vodovodnu mrežu nemaju pa se snabdevaju iz svojih bunara, a za piće je kupuju ili donose iz susednih mesta.

Milan Todorović, član Saveta Mesne zajednice Modran, kaže da su meštani umorni od čekanja. U aprilu su gradskoj upravi i preduzeću „Vodovod i kanalizacija“ dostavili peticiju sa zahtevom da se ovo pitanje konačno pokrene.

- Posle predaje peticije organizovan je zbor građana kome su prisustvovali gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić sa saradnicima i generalni direktor „Vodovoda i kanalizacije“ Predrag Perković. Meštanima je obrazloženo na koji način bi bila finansirana izgradnja takozvanog južnog prestena i dato čvrsto obećanje da će se krenuti u taj posao - kaže Todorović.

Dodaje da se nada da će sve biti ispoštovano jer je nedopustivo da stanovništvo koristi hemijski i bakteriološki neispravnu vodu, čime se povećava rizik od bolesti bubrega koja je ovde česta.

Meštanin Stevo Jugović, koji je bio jedan od inicijatora potpisivanje peticije, kaže da voda koju koriste iz sopstvenih bunara koji su više puta poplavljeni, nije ni za stoku.

- Svakog dana vodu za piće i kuvanje donosim iz Glogovca od rođaka. Ovde je sve više ljudi obolelih od nefritisa. Plašim se da će nam ako nastavimo koristiti ovu vodu za par godina trebati autobus da meštane vozi na dijalizu- kaže Jugović.

U „Vodovodu i kanalizaciji“ su nam potvrdili da je gradska uprava raspisala tender za izradu idejnog rešenja vodosnabdevanja južnog dela područja grada Bijeljina, a za nosioca aktivnosti na osnovu raspisanog konkursa izabran je Institut za građevinarstvo IG Banjaluka. Ugovor je potpisan 30. maja, a rok za izradu je šest meseci.

U „Vodovodu“ navode da će tu dokumentaciju dostaviti investitoru odnosno gradskoj upravi, koja će organizovati reviziju dostavljenih dokumenata posle koje sledi izrada projekta.

Južni prsten za 9 mesta

Južni vodovodni prsten trebalo bi da reši vodosnabdevanje mesta Janjarske Obriježi, Johovca, Ruhotine, Batra, Glavičica, Bjeloševca, Kacevca, Banjice i Modrana.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )