FOTO: capital.ba

Kad razmišljamo o nekome poput Džefa Bezosa, pretpostavljamo da jedan od najbogatijih ljudi na svijetu i šef najveće onlajn prodavnice Amazona, ima pregršt obaveza od ranog jutra, ali Bezos otkriva da je tajna njegovog uspjeha baš u onim trenucima između.

Sudeći po Bezosu, njegov najbitniji dio dana je onaj kada ne radi ništa. Ili bar ništa unaprijed isplanirano.

U najnovijoj knjizi, on piše o tome kako rano liježe i rano se budi i vjeruje da je u tome ključ njegovog uspjeha, prenosi Telegraf Biznis.

– Volim da ljenčarim ujutro. Ustajem jako rano i rano odlazim u krevet. Volim da čitam novine. Volim da popijem kafu. Volim da doručkujem sa djecom prije nego što odu u školu. To vrijeme kada ne radim ništa je meni jako važno. Zato prvi sastanak ne zakazujem prije deset sati – napisao je on.

Ovo je ustvari jedna vrijedna i moćna lekcija koja pokazuje da je ponekad najbolji način da čovjek bude produktivan, to da ima trenutke kada ne radi ništa, jer mu upravo ti trenuci pomažu da donosi kvalitetne poslovne odluke.

Takođe, to je i znak emotivne inteligencije, jer Bezos prepoznaje važnost toga da živi život koji nije do sekunde strukturiran i isplaniran, pa je ljenčarenje uveo u svoju dnevnu rutinu.

Bezos je postao “self-made” milijarder kada je imao samo 35 godina, a to je bilo 1999. Iste godine, njegovo ime se našlo na Forbsovoj listi milijardera, i od tada njegovo bogatstvo munjevito raste, a danas je najbogatiji čovjek na svijetu, piše Blic.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )