FOTO: null

Na području Republike Srpske ima mnogo prostora za unapređenje izrade planske dokumentacije, posebno kada je riječ o saobraćajnoj infrastrukturi, rekao je Milenko Džever iz Agencije za bezbjednost saobraćaja Srpske.

Džever, koji je učestvovao na radionici za jačanje kapaciteta jedinica lokalne samouprave u Bijeljini, ukazao je na neophodnost da se elementi bezbjednosti saobraćaja odmah uključe u strateške planove razvoja u jedinicama lokalnih samouprava.

Džever je naveo da su učesnici imali priliku da unaprijede praktična znanja u oblasti bezbjednosti u saobraćaju, posebno kada je riječ o savremenim trendovima u oblasti planske i tehničke dokumentacije.

Učesnici radionice upoznati su i o obavezama lokalnih zajednica kada je riječ o povođenju Zakona o bezbjednosti saobraćaja.

Radionice su, osim u Bijeljini, održane i u Banjaluci, Trebinju i Istočnom Sarajevu. Cilj je bio da se načelnicima odjeljenja urbanizma i prostornog uređenja, njihovi službenicima i refernetima predoči da saobraćaj treba posmatrati sa aspekta bezbjednosti, a ne samo kao funkciju.

Današnjom radionicom zaokružen je ciklus o temi "Unapređenje bezbjednosti saobraćaja u oblasti planiranja i uređenja prostora".

Džever je pojasnio da je prvi ovogodišnji ciklus pokušaj da se referenti upoznaju o tendencijama u saobraćaju u regionu i svijetu.

Prema njegovim riječima, narednih godina detaljnije će se raditi na konkretnim prijedlozima o onome šta se može uvesti u plansku dokumentaciju.

Radionice je organizovala Agencija za bezbjednost saobraćaja u saradnji sa Ministarstvom lokalne uprave i samouprave Republike Srpske i Građevinsko-arhitektonskim fakultetom u Banjluci.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )