FOTO: null

BANJALUKA- Režiser Sem Mendez otkrio je listu glumaca koji su snimili neke od najvećih filmskih hitova dok su bili pod uticajem opijata. Izvještaj koji je nazvao "Gluma pod uticajem" zadrži 10 poznatih glumačkih imena.

Kevin Spejsi 

Prvi na listi je glumac Kevin Spejsi, koji je za film "American Beauty" konzumirao marihuanu. Mendez ističe da je Spejsi dobio nekontrolisan napad smijeha i da je očima pokušao da upozori režisera da se scena otela kontroli. Međutim, snimanje je nastavljeno i mnogi obožavaoci ovog ostvarenja smatraju da je ovo najbolja uloga koju je Spejsi odigrao.

Robert Šav 

Glumac Robert Šav, koji je igrao u filmu Stivena Spilberga "Ralje", često je na setu bio pod uticajem alkohola. Mnogi članovi tima koji su radili na snimanju ovog ostvarenja ističu da je u pojedinim trenucima Šav bio toliko pijan da su ga morali nositi na set, da bi nakon što izgovori svoj dio teksta, padao u alkoholnu komu. Monolog koji je glumac održao u ovom filmu ostao je upamćen kao jedan od najboljih u filmskoj umjetnosti. 

Elizabet Tejlor 

Glumica Elizabet Tejlor se cijeli život borila sa alkoholizmom i ovisnosti o tabletama protiv bolova. Njen muž Ričard Barton je u jednom intervjuu istakao da je glumica često bila toliko pijana da nije mogla da pročita tekst koji je trebalo da izgovori. Zato je zanemarivala originalni scenario i izmišljala svoju verziju teksta tokom samog snimanja. Kasnije su neke od ovih scena sa njenim monologom i dijalogom ušle u istoriju. 

Ričard Barton 

Njen suprug Ričard Barton je takođe imao probleme sa alkoholom. "Moj posao je toliko dosadan da jedino piće može da ga učini dovoljno podnošljivim", istakao je Barton u jednom intervjuu. Ovaj glumac je imao prilike da radi i na jugoslovenskom partizanskom filmu "Sutjeska", gdje je tumačio lik Josipa Broza Tita. Naš slavni glumac Bata Živojinović je tada izjavio da se sa Bartonom moglo sarađivati samo u ranim jutarnjim časovima, jer bi već poslije podne bio u alkoholnoj komi. 

Džek Nikolson 

Džek Nikolson je priznao da je cijela postava filma "Easy Rider" bila pod uticajem marihuane tokom snimanja scene plesa oko vatre u kampu. Tokom ove scene glumci raspravljaju o postojanju vanzemaljaca. Nikolson ističe da scena možda nekom izgleda kao da je napisana u scenariju, međutim drogirani glumci su ušli u oštru raspravu o letećim tanjirima i svi su bili čvrsto iza svojih stavova, što je kamera i zabilježila. 

"Bitlsi" 

Film "A Hard Days Night and Help", u kojem su učestvovali popularni Bitlsi, često je tokom snimanja izmicao kontroli jer su članovi ovog benda napuštali set i krijući se iza hangara, gdje su pušili marihuanu. Bubnjar Ringo Star se prisjetio trenutka kada su on i Pol Mekartni lažno dojavili da se bomba nalazi na setu i zatim istrčali iz studija. "Trčali smo sedam milja samo da bismo ispušili jedan džoint. Mislim da bismo mogli trčati i do Švajcarske za drugi", istakao je tada Ringo Star. 

Danijel Redklif 

Mladi glumac Danijel Redklif je tokom snimanja posljednjeg filma o čarobnjaku Hari Poteru konzumirao mnogo alkohola. Glumac je priznao da je svaku noć provodio u barovima. On tvrdi da alkohol nije konzumirao tokom samog snimanja, ali da se moglo vidjeti na njegovim očima prilikom dolaska na set da je još pijan od prethodne noći. 

Džudi Garland 

Džudi Garland, koja je glumila u filmu "Čarobnjak iz Oza", iako maloljetna na setu konzumirala je kafu i cigarete da bi ostala budna. Kasnije je pravila mješavinu kofeina sa tabletama protiv bolova, što je izazvalo ovisnost mlade glumice. Ostatak života se borila protiv droge i alkohola i na kraju je preminula u 47. godini. 

Džon Beluči 

Džon Beluči je tokom snimanja filma "Braća Bluz" imao poseban budžet samo za kokain, koji je konzumirao tokom cijelog dana na setu. Radnici na ovom filmskom klasiku su se prisjećali kako je glumac nestajao tokom snimanja. Kasnije je za potrebe filma unajmljen tjelohranitelj koji je imao za cilj da spriječi Belučija da se drogira do kraja snimanja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )