FOTO: null

Bijeljinski „Žitopromet“ od danas je počeo da isplaćuje pšenicu ovogodišnjeg roda koja je uskladištena u silose ovog preduzeća po cijeni od 33 feninga po kilogramu, potvrdio je Bogdan Mirković, direktor bijeljinskog „Žitoprometa“.

Mirković kaže da je „Žitopromet“ do sada od semberskih ratara preuzeo oko 6.100 tona ovogodišnjeg roda pšenice.

„Otkupnu cijenu pšenice uskladili smo sa cijenom koja se formira na Novosadskoj produktonoj berzi, gdje ona trenutno iznosi oko 150 evra po toni. Kada se na tu cijenu ukalkulišu i transportni troškovi, dođe se do cijene od 158 – 160 evra po toni“, kaže Mirković.

Mirković ističe da je „Žitopromet“ prije petnaestak dana i najavio da će na cijenu Novosadske produktne berze ponuditi jedan do dva pfeniga više, ali, tek onda kada se stabilizuje cijena pšenice na berzi, što je danas i praktično realizovano.

Na preuzete i otkupljene količine pšenice, koja u silose „Žitoprometa“ i drugih mlinoprerađivača stigne do kraja oktobra, poljoprivrednici će moći računati i na premiju od strane Ministarsva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u iznosu od pet pfeniga po kilogramu.

Slobodan Jovanović, vlasnik preduzeća „Intergaj“, koje posjeduje agrocentar za otkup žitarica, kaže da je danas , takođe, ponudio otkupnu cijenu pšenice od 33 feninga po kilogramu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )