FOTO: null

U zanimljivoj i izjednačenoj utakmici odbojkaši Mladosti iz Brčkog nakon pet setova četvrti pun uzastopno osvojili pehar Odbojkaškog saveza Republike Srpske. Odbojkaši Radnika bili su blizu osvajanju Kupa RS čime bi ponovili uspjeh ostvaren 2002.godine, a

Radniku izmakao trofej

RADNIK – MLADOST 2:3 (23:25, 25:23, 25:23, 14:25, 13:15)

Dvorana: Gimnazije „Filip Višnjić“, gledalaca: 500. Sudije: Siniša Ovuka (Banja Luka), Srđan Baralić (Pale), Delegat: Zoran Gavrić (Modriča).

RADNIK: Tomić, Balaban, Lazukić, Vidić, Kvrgić, Vujović, Stanišić, Jocić, Jokanović (libero), Milićević, Radić, Damjanović, Ćulibrk. Trener: Darko Manojlović.

MLADOST: Novokmet, Simikić (libero), Vasiljević, Skelić, Čendić, Eminović, Keserović (libero), Šormaz, Zimonjić, Pavlović, Ivanović, Stolić, Čolo, Divljan, Bjelović. Trener: Branko Mišić.

Prvi set bio je izjednačen do samog kraja pri čemu prednost jedne ili druge ekipe nije prelazila dva poena razlike, dabi se na kraju bolje snašli odbojkaši Mladosti i taj period igre riješili u svoju korist sa 25:23. I naredna dva seta protekla su u izjednačenoj borbi, da bi domaći odbojkaši oba riješili u svoju korist sa po 25:23. U četvrtom setu bilo je vidljivo da je ekipu Radnika sustigao umor, pa su ga Brčaci lako riješili u svoju korist (25:14) i izborili pravo na peti set. Domaćin je u petom setu ponovo podigao nivo igre poveo sa 6:3, a zatim i sa 11:9, ali su poslednjih pet poena sa dva pogrešna servisa i tri neuspješna napada poklonili Brčacima koji su poklon znali da iskoriste i dođu do trijumfa.

- Mi smo ušli u finale da se nadigravamo sa ekipom Mladosti i mislim da smo u tome u potpunosti uspjeli gdje smo pokazali da se izuzetno kvalitetna odbojka igra u Republici Srpskoj. Mi se nismo nadali da ćemo osvojiti Kup RS, potajno jesmo ali ipak Brčaci su kvalitetniji od nas i na kraju su zasluženo osovjili Kup RS, da je bilo drugačije ne bi bilo nezasluženo. Ostaje velika žal što nismo pred našom pulikom koja je došla u velikom broju nismo osovjili zlatnu medalju, ostaje nam Kup BiH, gjećemo pokušati da se što bolje prikažemo kako bi se popeli na stepenicu više – istako je kapiten Radnika Vladimir Milićević.

Trener Mladosti Branko Mišić nije krio zdovoljstvo nakon četvrtog uzasopnog trijumfa u završnici Kupa RS.

- Dugo smo se mučili n kraju smo uspjeli da savladamo Radnik koji je u ovom usureu bio izizetno motivisan jer je igrao pred domaćom publikom. Utakmica je bila neizvjesna što se moglo vidjeti. Radnik ima ekipu koja je ove sezone mnogo jača i zaslužuje repsket. Moja ekipa je pokazala u teškim trenucima da imamo snage i znanja za preokret a na kraju i za trijumf. Pohvalio bi organizatora, divan ambijent pred kojem je odigrano ovo finale, sve čestitke domaćinu i mojim igračima koji su na ovoj utakmici pokazali karakter onda kada je to bilo najpotrebnije – rekao je na kraju Mišić.

 

ANTERFILE:

Učesnicima finalne utakmice medalje je dodijelio gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, dok je pobjednički pehar kapitenu Mladosti  uručio Milutin Popović, predsjednik Odbojkaškog saveza Republike Srpske.

Za najboljeg igrača finalne utakmice proglašen je odbojkaš Mladosti Luka Šormaz, dok je priznanje za najboljeg odbojkaša Republike u 2014 godini uručeno njegovom saigraču Bojanu Novokmetu. Zanimljivo je da su obojica po jedan dio svoje karijere proveli braneći boje bijeljinskog premijerligaša.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )