FOTO: null

U subotu su odigrane utakmice posljednjeg 30. kola prvenstva BiH u fudbalu. Novi šampion je Sarajevo, dok će u niži rang takmičenja Mladost iz Velike Obarske i Zvijezda iz Gradačca.

Nakon dvije godine takmičenja u prvenstvu Bosne i Hercegovine,fudbaleri Mladosti iz Velike Obarske će od naredne sezone nastupati u Prvoj ligi Republike Srpske. Izabranici Dušana Jevrića su imali sjajnu priliku da pobjedom u susretu sa Zvijezdom sačuvaju premijerligaški status ali su na gradskom stadionu u Ugljeviku odigrali 1-1 i tako se oprostili od elitne divizije BH fudbala.

S obzirom da je Vitez poražen u Travniku 2-0,pobjeda bi i jedan i drugi tim ostavila u društvu najboljih.Gosti su došli do prednosti pogotkom Uroša Stojanova u 53. minutu ali je samo 4. minuta kasnije Mladost izjednačila preko Perice Trifkovića. Mladost je do kraja imala sjajnu šansu da sa bijele tačke zabilježi pobjedu ali je Brkić zaustavio udarac sa jedanaest metara. Ugljevičkih 1-1 nije odgovaralo ni jednoj ekipi pa će od naredne sezone 15.Mladost i 16. Zvijezda u niži rang takmičenja.Isti broj bodova(26) kao i tim iz Velike Obarske je sakupio Vitez ali zahvaljujući boljoj gol razlici nastavlja takmičenje u Premijer ligi BiH.

Radnik se od turbulentne sezone oprostio pobjedom na gostovanju kod Olimpika 3-2.Bijeljinci su do sedmog tijumufa u šampionatu stigli zahvaljujući golovima Maksimovića, Memiševića i Mašića i već poslije 54.minuta vodili 3-0 da bi u finišu meča osvajač BH kupa, golovima Smajića i Jakovljevića samo ublažio poraz.Radnik je sezonu 14/15 okončao na 10.mjestu sa 31 osvojenim bodom.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )