FOTO: null

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina juče su spriječili krijumčarenje lijekova iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu u saradnji s pripadnicima Policijske uprave Bijeljina Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

"Lijekove je pokušao prokrijumčariti S.D. (1988.) koji je prethodno kontrolisan na izlasku iz Srbije, na Graničnom prelazu Sremska Rača, nakon čega je ostavio dokumente i pobjegao prema BiH. Bez zaustavljanja prošao je i MGP Rača izbjegavši graničnu kontrolu", stoji u saopštenju Granične policije. 

U saradnji sa službenicima PU Bijeljina S.D. je nađen u neposrednoj blizini grada te priveden u službene prostorije JGP Bijeljina. Pretresom njegovog vozila honda, bh. registarskih oznaka, otkriveni su lijekovi (hormon rasta i anabolički steroidi) bez potrebne dokumentacije. 

Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, lišen je slobode i protiv njega biće podnesen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „krijumčarenje“. U skladu sa Zakonom o graničnoj kontroli, bh. državljanin je i prekršajno procesuiran zbog izbjegavanja graničnih provjera.  


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )