FOTO: null

Gotovo 200 mladih ljudi, uglavnom prijatelja Stanka Gligorevića koji je ubijen 6. juna u na igralištu Osnovne škole ,,Knez Ivo od Semberije,, mirno je protestovalo kod Spomenika palim borcima u centru Bijeljine, poručujući da žele da žive u mirnom okružen

Okupljeni su nosili transparente na kojima je pisalo "Ne oružju!", "Tražimo pravdu, ništa više!", "Žrtva bi mogao biti svako od nas", "LJudi, Stanko je ubijen!", Ko je sljedeći?", "Ko to ne osuđuje ubice?", "Da se ne ponovi"... 

Prema riječima Đorđa Gligorevića, strica ubijenog Stanka, mirni protest nije poziv na bunt, niti osvetu. Većina okupljenih bili su Stankovi drugovi. 

Komentarišući da li je porodica Gligorević nezadovoljna radom pravosudnih institucija, Đorđe je rekao novinarima da bi svako ko ima dijete trebalo da se zapita da li je moguće da jedno ubistvo bude kažnjeno sa 20 dana pritvora. 

"Nama niko Stanka ne može vratiti, poruka skupa je jasna - Stanko mora biti posljednja žrtva. Ovdje nema transparenata mržnje nego želja da pobijedi dobro u ljudima, da takav kakav je onaj koji je ubio Stanka ne bude idol generacije", poručio je Đorđe Gligorević. 

Osim mladih, na mirnom jednočasovnom protestu bili su i drugi građani, poznavaoci i prijatelji porodice ubijenog Stanka Gligorevića. 

Sedamnaestogodišnjak čiji su inicijali M.I. hicem iz pištolja ubio je 6. juna petnaestogodišnjeg Stanka Gligorevića na igralištu Osnovne škole "Knez Ivo od Semberije". 

Zamjenik glavnog tužioca Milorad Debeljević rekao je ranije da je osumnjičeni pušten da se brani sa slobode i da će ga preuzeti tužilac zadužen za maloljetnike.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )